22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Gençler gitara yöneldi

Ünlü rock şarkıcısı Barış Akarsu ölümünün ardında bıraktığı evrensel sevgiyi emanet alan gençler, rock müziği ve rock müziğinin simgesi gitara duyulan ilgiyi artırdı.

Barış Akarsu'nun ölümünün ardından Bartın'da gitar satışlarında patlama yaşandı.
Muğla'nın Bodrum İlçesi Torba Kavşağı'nda geçirdiği trafik kazasının ardından sevenlerinin büyük üzüntüye boğan Barış Akarsu, ölümünün ardından geriye evrensel bir sevgi bıraktı. Barış Akarsu'nun ölümünün ardından memleketi Bartın'da rock müziğin simgesi haline gelen gitar satışlarında patlama yaşandı. Barış Akarsu'nun ölümünün üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesinin ardından Bartınlı gençler rock müziğe olan ilgisini giderek artırdı. Rock müziğin sevilmesi ile birlikte de rock müziğin simgesi haline gelen gitar da neredeyse bir çok evin vazgeçilmez eşyası arasında yer aldı. Bartın Halk Eğitim Merkezi tarafından yılın belirli aralıklarında gitar kursları açıldı. Kurslara katılan gençler öğrenmeye çalıştıkları gitarı, Barış Akarsu'nun söylediği şarkılarıyla süsledi. Bartın'da yıllardır müzik aletleri satan Serdaim Erduran, gitara karşı gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını söyledi. Öncelikle düz gitar satışlarına ilgi olduğunu söyleyen Erduran, daha sonra elektro tarzı gitarların ilgi görmeye başladığını söyledi. Erduran, "Barış Akarsu'nun ölümünün ardından rock müziğin simgesi gitar ilgi görüyor. Bir zamanlar gençler Orhan Gencebay'ın kuşağı sonrasında bağlamaya ilgi duyardı. Şimdi ise Barış Akarsu'nun ardından gitara yöneldi. Daha önce ünlü sanatçı Cem Karaca da rock müziği söylüyordu ama bu kadar gitar satılmamıştı. Gençler özel gitar siparişleri veriyor. İstanbul piyasasından bu tür gitarları temin etmeye çalışıyoruz. Satışlarımız her ay artıyor. Barış Akarsu ardında, elle tutulmayan, gözle görülmeyen bir şeyler bıraktı. Bunu bazen ben bile anlayamıyorum. Ama anladığım tek şey var, gençler Barış Akarsu'yu çok seviyor ve Barış Akarsu'nun müziğini ve yaşam tarzını sürdürerek arkasından da gideceğe benziyor" dedi.


Gitar satışlarının artığını belirten Serdaim Erduran, gitar alanlara yönelik kurs düzenlediklerini ve yaklaşık 3 ay süren kurs döneminde gençlerin Barış Akarsu, Cem Karaca ve Barış Manço'nun şarkılarını öğrenmeye çalıştığını da ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 12:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?