22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Gençler ölüme meydan okuyor

Bartın'da gençler, havaların ısınmasıyla birlikte Çağlayan Irmağı'nda serinliyor.


Bartın'da, geçen yıllarda birçok genci yutan Çağlayan Irmağı yine gençlerin ilgisini çekiyor.
Yetkililerin ve ailelerin uyarılarını dikkate almayan gençler adeta ölüme meydan okuyor. Karne tatili ile birlikte öğrencilerin akın ettiği ırmakta yaklaşık bir hafta önce bir genç boğularak ölürken bir genç de boğulmaktan kurtarılmıştı.


Bartın Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu tür acıların yaşanmaması için tedbir amacıyla Çağlayan'da ırmağa giren gençleri uyarıyor, bazen de ırmaktan çıkartıyor. Bazı yerleri sekiz metreyi geçen ırmakta, son 9 yıl içinde 24 boğulma tehlikesi yaşandığı, bunlardan sekiz kişinin boğularak öldüğü belirtildi. Irmakta boğulmaların çok olmasının suyun alt kısmında ters akıntının olması ve bazı bölgelerde de girdapların oluşmasına bağlanıyor.


Uzmanlar, gençlerden ırmağın durgun suyuna ve doğasına aldanılmamasını, velilerden de çocuklarını ikna ederek Çağlayan Irmağı yerine başka ırmaklara göndermelerini istedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 11:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taner durmaz IP: 78.161.26.xxx Tarih : 7.07.2009 21:09:37

bence de gencler ben de 15 yasındayım benım de gıttıgım yer caglayandı bogalanların bıri arkadasım bırıde abımden cok sevdım bır kısıydı  abımden cok sevdıgım umutu caglayanın azgın sularına mahkum ettık ben  de o gun aradaydım ve ne yazıkki onlardan tam yarım saat once cıktım ama kendımden nefret edıyorum  keske orda bogulan umut abımız degılde ben olsaydım ama olmadı kader boyleymıs ama ıcımızde hep  bır  (UMUT ) SAKLI  herkes unutur am ben asla  gencler bu soledıklerımın hepsı dogru ben yalan solemıyorum  sakın oraya gıtmeyın  tabı yuzmesını bılmek bıle bazen ıse yaramıyor