17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Gerçeğini aratmayan tatbikat

Bartın Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü gerçeğini aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta göstericiler ile polis çatıştı.

Bartın Valiliği önünde gerçekleştirilen tatbikatı Bartın Vali Yardımcısı Türker Öksüz, Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Emniyet Şube Müdürleri ve vatandaşlar izledi. Tatbikatta göstericiler ile polisin çatışması gözlendi. Göstericiler, Bartın Valiliği'nde yapılan toplantıyı sabote etti.

Toplantı alanına girerek toplantıyı engellemeye çalışan yasa dışı örgütlerle de bağlantılı olabileceği düşünülen 30 kişilik bir grubun kanuna aykırı bir biçimde valilik önüne yürüyüşe geçtiği bilgisi alındı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü olay yerine sevk edildi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü göstericilerin geldiği yolu barikat kurarak kapattı ve göstericilerin geçişini engelledi. Grup ile Güvenlikten Sorumlu Müdür Yardımcısının görüşmesi sonuç vermedi ve grup ellerindeki pankartlarla çevik kuvvet barikatına saldırıya geçti. Müdahale etmeden bekleyen Çevik Kuvvet timine ses bombası atıldı.

Bunun üzerine polisler gaz bombası kullandı. Gazın etkisiyle uzaklaşan grup tekrar toplanarak kaldırım taşlarını söktü ve polise attı. Taşlamadan sonuç alamayan grup daha önce hazırladığı molotof kokteyllerini çevik kuvvet polisinin üzerine atmaya başladı. Grubun taşkınlığı devam edince polis copla grubu etkisiz hale getirdi. Şahıslar daha sonra üst aramaları yapıldıktan sonra gözaltına alındı ve çevik kuvvet minibüsü ile emniyete götürüldü.

Tatbikatı değerlendiren Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, toplumsal olaylarda çevik kuvvetin olayları önlemede etkin gücü olduğunu belirtti.
Bartın'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kuruluşunun yeni olduğunu anlatan Altınok, şöyle konuştu:

"mevcut çevik kuvvet şube personelinin Türkiye'nin diğer illerinde olduğu gibi burada da eğitimden geçmesi gerekiyordu. Bir haftalık bir eğitim süreci içerisinde toplam 51 çevik kuvvet ve yedek çevik kuvvet personelimiz temel çevik kuvvet eğitiminden geçmiştir. Bu eğitim İstanbul, Ankara ve diğer illerde yapılan eğitimle aynı formatta yapılmaktadır. Amacımız bu eğitimle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personelimiz ve diğer güvenlik kuvvetlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde halkımızın yasal hakkını, toplantı, yürüyüş hakkını, rahatlıkla yerine getirmesidir. Burada yasa dışı örgütler olup da insanların hak ve hukukunu bir şekilde sabote etmek isteyen, masum insanların hayat tarzına karışıp onların hayatına sınırlama getirmek isteyen grupların etkisiz hale getirilmesidir. Bir şekilde yasa dışında sorumluluklarını hatırlatmak maksadıyla, yasanın karşısına çıkarmak sureti ile bu kişilerin gerekli yasal işlem yapılarak ceza almasını sağlamak amacımız. Hiçbir zaman bu tür toplumsal olaylarda cezalandırmak gibi düşüncemiz olmamıştır. Sadece insanlar yasal haklarını kullansınlar. Yasal haklarını kullanırken bir başkasının haklarına tecavüz etmesinler. Bu amaç doğrultusunda bu eğitimler ciddi şekilde yapılmıştır."

Tatbikatın görüldüğü gibi amacına ulaştığını anlatan Altınok, şunları söyledi: "İhtiyaç olduğu sürece diğer tatbikatlarda yapılacaktır. Çevik Kuvvet personelimiz İstanbul ve diğer illerdeki olaylarda neler yaşıyorsa, burada da aynısını yaşasın düşüncesiyle molotof kokteylli ve ses bombası kullandık. Gerçek anlamda Çevik Kuvvetin müdahale esnasında karşılaştığı gerçek taşlarla müdahaleyi sağladık. Ekiplerimizde ciddi tedbir alması konusunda taşların kendisine zarar vermeyeceğini, molotof kokteylinin mesafeyi korudukça zarar vermeyeceğini görmüş oldular.''

Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, tatbikatta görev alan personelini kutladı. Tatbikatı seyreden vatandaşlar da polisi alkışladı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2012 Cuma 18:21:18
Güncelleme :14 Ocak 2012 Cumartesi 18:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?