17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Gercekaya Şelalesi Şenlikleri yapıldı

Bartın Merkez ilçeye bağlı Yeşilkaya Köyünde geleneksel hale getirilen ve her yıl gerçekleştirilen Gercekaya Şelalesi şenliği bürokratlar, siyasetçiler ve vatandaşları ağırladı.

Şenlik, Ak Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç'un katılımı ile Yeşilkaya köyü Gercekaya Şelalesi mevkiinde gerçekleştirildi.

Her yıl Mayıs ayının son Pazar günü geleneksel olarak düzenlenen ve Yeşilkaya köyü Muhtarı Cemal Baç'ın organize ettiği şenliğe Bartın'dan çok sayıda bürokrat, siyasi ve Yeşilkaya Köylüleri katıldı.

Ak Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, şenlikte yaptığı konuşmada Yeşilkaya köyü muhtarını ve köylüleri tebrik ederek, "Birlik ve beraberlik içerisinde yaz mevsimine merhaba diyorsunuz, bu güzel organizasyonunuza geçen yıl da katılma fırsatım oldu ve her yıl coşkulu bir kalabalık burada toplanıyor ve neşe içerisinde eğleniyor" dedi. Bartın'ın doğal turizm kaynakları açısından çok zengin olduğunu belirten Milletvekili Tunç, "Bartın'ı bu yönüyle tanıtmak için çalışıyoruz. Küre Dağları Milli Parkı, Gercekaya Şelalesi, Ulukaya Şelalesi, Uluyayla ve Mağaralarımız önemli doğa harikalarıdır. Sahil turizminin yanı sıra bu alandaki zenginliklerimizi de öne çıkarmak gerekir. Bartın turizmdeki gelişmesini tetikleyecek en önemli olaylardan birisi üniversitedir. Bartın Üniversitesinin kurulması çalışmaları başarı ile sonuçlandı. Artık Bartın her alanda daha hızlı gelişecek ve kalkınacaktır" dedi.

Her yıl Yeşilkaya köylüleri tarafından organize edilen Gercekaya Şelalesi şenliğinde vatandaşlar güzel havanın tadını çıkarırken, Yeşilkaya köylülerinin hazırladığı yemekleri yediler ve davul zurna ve müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 14:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?