17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

GMİS mülakatları izledi

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak 3 bin guruplu işçi için düzenlenen mülakatları yerinde izleyen GMİS yönetimi, TTK Amasra Müessesesinde yapılan mülakatları izledi.

GMİS Başkanı Ramazan Denizer, Amasra'yı satmayacaklarını ve Amasra'nın TTK'da kalacağını ifade etti.


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, Genel Sekreter Mustafa Dağlıoğlu, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam ve Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş ile birlikte, TTK Amasra Müessesesi'nde gerçekleştirilen mülakatları yerinde izledi. Ziyaret sırasında GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan ve Şube Yönetimi de hazır bulundu. GMİS Genel Başkanı Denizer, TTK Amasra Müessesesi Müdürü Mustafa Özçelik ile birlikte mülakat yerinde sınava katılan işçi adaylarını bilgilendirip, çeşitli sorularını yanıtladı.

GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, "Biliyorsunuz, işçi alımı için yoğun müracaat oldu. Bu bölgemize 200 üretim işçisi alınacak. Daha fazla alınmasını isterdik ama ancak bu kadar kabul ettirebildik. Yaklaşık 3 bin 650 arkadaşımızın müracaat ettiğini öğrendim. Sınavı kazanamayanlar üzülmesin. İşe girecek arkadaşlarımız üretimi artıracaklar ve bizde yüz akımızla 2009 yılında tekrar işçi aldırabileceğiz. Yeni işe girecek arkadaşlarımız 2006 yılında işe girenlerden farklı olarak, 2009 yılı başında başlayacak toplu sözleşmemizden yararlanacaklar.

Onun için ben yeni işe girecek arkadaşlarımızdan üretimi artırmak için işe dört elle sarılmalarını istiyorum. 'Ramazan Denizer, Amasra'yı gözden çıkardı' diyenlere de buraya alınacak 200 işçi arkadaşımızla hak ettikleri cevabı vermiş oluyoruz. Size söz veriyorum, Amasra'yı sattırmayacağız. Burası TTK' da kalacak ve verimli bir şekilde üretimini sürdürecektir. Tüm havzada 37 bini aşkın arkadaşımız işe girmek için başvurdu. Bu nedenle, kazma kazabilecek, ocağa girip çalışabilecek arkadaşlarımızı arıyoruz. Bu nedenle mülakatlarda titizlik gösteriyoruz. Kazanacak olan arkadaşlara şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Ama kazanamayan arkadaşlarımızda tekrar söylüyorum, fazla üzülmesin. İşe alınacak arkadaşlarımızla üretimi arttırdığımızda işçi alımları sürecek. Ve bugün işe giremeyen arkadaşlarımıza yeni imkan doğacak. Ben tekrar hepinize başarılar diliyorum, hayırlı olsun diyorum" dedi.


Amasra Müessese Müdürlüğü'nde mülakata giren işçiler de GMİS Başkanı Ramazan Denizer'e çeşitli sordu. TTK Amasra Müessesesi'ne müracaat eden 3 bin 650 madenci adayından 200'ü işe alınacak

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 19:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?