18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

GMİS'ten Ankara'ya çıkartma

Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Bartın Amasra Müessesesi'ne (ATİM) ait olan B sahasının özelleştirmesinin ardından yaşanan sıkıntılar sebebiyle Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şube Yönetimi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) giderek Enerji Bakanı Hilmi Güler ve AK Parti milletvekilleri ile görüştü. Enerji Bakanı Hilmi Güler, "Bartın ve Zonguldak'ın enerji üssü yapılması için çalışıyoruz" dedi.

TTK Amasra Müessesesi'nde özel sektörün kendisine ait kuyuların galerilerini sürmek amacıyla TTK'ya ait A Sahasını kullanmak istemesi ile başlayan tartışmalara nokta konuldu. GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan ve Şube Sekreteri Dursun Koç, önce AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç'u daha sonra da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'i ziyaret ederek sıkıntıları dile getirdi.

Sendika Başkanı Hakkı Arslan, Hema şirketinin A Sahasını kullanması durumunda kurumun üretiminde aksamalara yol açacağını ve kişi başına düşen üretimin azalacağını, Hema Şirketinin kuyu açma çalışmalarının yavaş gitmesi nedeniyle bir takım endişelerinin olduğunu belirterek konunun çözümü için yardım istediklerini söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, TTK Amasra Müessesesi'ndeki işçilerin duyguları ile hiç kimsenin oynamaması gerektiğini belirterek, "Bunu siyasi malzeme yaparak buradan rant sağlamaya çalışanlar hem işçiye, hem TTK'ya, hem de Bartın'a zarar verir. Özel sektörün yerin bin metre altından kömür çıkartacak. Bunun için çok büyük bir yatırım gerekiyor. Başlayan bu yatırımın sekteye uğramasından Bartın zarar görecek. Özel sektörün çalışmaları Enerji Bakanlığınca kontrol altındadır. Sözleşme kapsamında yapılacak işler günü gününe denetlenmektedir, hata yapan hatasının sonucuna katlanır, bu nedenle endişeye gerek yoktur" dedi.

"BARTIN VE ZONGULDAK'I ENERJİ ÜSSÜ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra şube Başkanı Hakkı Arslan ve Sendika Genel Sekreteri Dursun Koç'u makamında kabul eden Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Hilmi Güler, sendika yöneticilerinin sıkıntılarını dinlerdi. Enerji Bakanı Hilmi Güler, hükümet olarak Amasra'nın kapanmaması için çalıştıklarını, kişi başına üretimi artırmanın önemli olduğunu belirterek, hükümetin kömür sahalarının bir kısmını özelleştirerek daha verimli hale gelmesini sağlamayı, üretimi artırmayı ve çok sayıda işçi çalıştırmayı hedeflediğini söyledi.

Özel sektörün sözleşmeye uygun olarak çalışmasının sürekli denetlendiğini, bu konuda endişeye gerek olmadığını belirten Bakan Güler, "Bartın ve Zonguldak Bölgesini bir enerji üssü yapmak, Amasra'daki kömürü ülke ekonomisine kazandırmak ve binlerce kişiye iş ve aş sağlamak için çalışıyoruz. Özel sektörün çalışmaları A sahasındaki üretimi hiçbir şekilde engellemeyecek. Konunun teknik detaylarını takip ediyoruz. İşçilerin bu konuda rahat olması gerekiyor" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, özel sektörün A sahasını kullanması ile ilgili olarak Enerji Bakanlığının, TTK Genel Müdürlüğünün ve sendikanın görüşmelerinin ardından ortak bir nokta bulunacağını ve konu hakkında işçilerin endişelerinin giderileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 11:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?