18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Gökgöz ile yola devam

ALBARDER, GÖKGÖZ İLE YOLA DEVAM

Merkezi Almanya'nın Essen şehrinde bulunan Almanya Bartınlılar Derneği'nde (ALBARDER) yapılan seçimler sonrasında Dernek Başkanlığı'na yeniden Ahmet Gökgöz seçildi.

Dernek lokalinde gerçekleştirilen seçime katılım büyük oldu. İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için saygı duruşunun ardından, divan heyeti oluşturuldu. Derneğin 2 yıllık faaliyet ve mali raporunun okunmasından sonra, raporların tümü onaylandı. Eski yönetim kurulunun aklanmasının ardından gündem gereği önce başkanlık seçimine geçildi. Bir önceki başkan Ahmet Gökgöz'den başka aday çıkmadığından seçim, tüzük gereği gizli oylama ile yapıldı. Oylama sonucunda mevcut başkan Ahmet Gökgöz tekrar başkan seçildi. Gökgöz, "Her yıl hedef büyüten ALBARDER'in bu yılki ilk hedefi yeni bir bina satın almaktır. Göçün 50. yılında bir bina sahibi olmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Derneğimiz bir çok alanda başarılı çalışmalara imza atmıştır. Kuruluşumuzdan itibaren, bugüne kadar görev yapan dernek başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Gün geçtikçe bu aile büyümekte. Buna paralel olarak ihtiyaçlarımızda büyüyor. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe dönük çalışma yapabileceği, hafta sonlarında bir araya gelebileceği ve kadınlarımıza ait uygun bir ortam gerekiyor. Bu nedenle bu yılki ilk işimiz, bir bina satın almak olacak. Böylece göçün 50 .yılında hemşehrilerimizin özlemle beklediği bir binaya kavuşturmak istiyoruz'' dedi.

Oylama sonucunda Basri Toprak, Necmettin Yeşilsu, Mustafa Niyazi Mert, Yaşar Çil Yönetim Kurulu Üyeliğine, Asil Üyeliklere de Türkan Özgüç, Tuğba Kutlu, Kezban Kaya, Bilal Kutlu, Bekir Birinci, Mutlu Uzun, Sefai Yılmaz, Mustafa Kaz ve Erol Üstündağ seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 15:14:00
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 16:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?