17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Grip aşısı uyarısı

Bartın Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşlar grip aşısı yaptırması konusunda uyarıldı.


Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, grip aşısının önemi anlatılırken halk, grip aşısı yaptırılması konusunda uyarıldı.

Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "65 yaşın üzerindekiler, yaşlı bakım evinde kalanlar, astımlı çocuklar, kronik kalp ve akciğer hastalığı olanlar, diyalize giren hastalar, böbrek, şeker, hastalığı yada bağışıklık yetmezliği olanlar, uzun süreli aspirin tedavisi alanlar, grip sezonunda gebeliğinin dördüncü ayında yada ileri dönemlerde olacak kadınlar, grip virüsünü riskli gruplara taşıyabilecek kişiler, sağlık çalışanları, yaşlı bakım evlerinde çalışanlar, ev ziyareti yapanlar, grip açısından riskli kişinin ev halkı, AIDS virüsü ile enfekte kişiler grip aşısı yaptırmalıdır" denildi. Açıklamada, grip virüsü kapmadan haslatıkla mücadelenin daha etkin olduğu anlatılırken, grip aşısının da virüsten korunmanın en etkin yolu olduğu ifade edildi.


Ayrıca, yumurta alerjisi olanların, gebeliğinin ilk üç ayında olanların ve bir yaş altı bebeklerin grip aşısı yaptırmamaları gerektiği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 09:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?