17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Güldüren eğitim!

Bartın Belediyesi tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimde güldüren sahneler yaşandı. Belediye Başkan Yardımcısı bu kez vatandaş yerine geçince belediye personeli gülme krizi geçirdi.

Bartın Belediye Başkanlığı tarafından belediye personeline "İletişim" konulu hizmet içi semineri düzenlendi. Hacer Güçlü tarafından verilen seminerde belediye personeline vatandaşlar ile nasıl diyaloga girilmesi konusunda bilgi verildi.

Uygulamalı olarak verilen eğitimlerde dil bilgisi, ikili ilişkiler, yüz, el ve kol hareketleri ve bakışların nasıl olacağı anlatıldı. Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, eğitim sırasında yapılan uygulamada sahneye çıkarak vatandaşı canlandırdı. Bir tiyatro oyunu gibi yapılan uygulamada Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, annesine gelen yüksek su faturasına itiraz için belediyenin yolunu tuttu. Belediyede memur arkadaşı bulunan vatandaş durumu anlattı.

Annesine 140 lira su faturası geldiğini ve sularının kesildiğinden yakınan vatandaş, "Anneme 140 lira su faturası geldi. Annemi satsan bu para etmez" deyince belediye personeli kahkahaya boğuldu. Yine Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin başka bir vatandaş rolünde Zabıta Müdürü ile diyalog yaşadı. Zabıta amirinin kendisine "Siz adresi verin, biz hemen ekip yolluyoruz" dediğinde vatandaş olarak, "Yaz adresi. Zabıta uğramaz sokak" deyince yine belediye personeli gülme krizine girdi.

İkili diyaloglarda Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ın da yanına girmeye çalışan vatandaş, kapıda çay ısmarlanarak bekletilmesine de, "Çay üstüne çay. Seçim zamanı farklı oluyor. Başkanın hep toplantısı mı olur" şeklinde cevap verdi.
Eğitimin sonunda açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Hafta sonu güzel bir eğitimle vakit geçirdik. Çok şey öğrendiğimizi söylemek gerekir. Biz zaten vatandaşa iyi davranıyoruz. Belki yüz ifadelerimizden, elimizi kaldırmamızdan yani normal hareketlerimizden de vatandaşın rahatsızlık duyabileceğini öğrendik. Hitap şeklimizi nasıl yapacağımızı biliyoruz ama eksik olanlarını da öğrendik. Bu tür eğitimlerin ne kadar fayda getireceğini hep beraber göreceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2011 Pazartesi 15:22:03
Güncelleme :27 Aralık 2011 Salı 09:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?