22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Gülpembe'nin SBS başarısı

Bartın Özel Gülpembe İlköğretim Okulu 8.sınıf SBS'de yüzde 100 başarı elde ederek il genelinde bulunan 72 ilköğretim okulu içerisinde okul ortalamasında birinci olmayı başardı.

Bartın Özel Gülpembe İlköğretim Okulu İlköğretim Okulu 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) başarı tablosunu bu yıl da sürdürdü. Okuldaki 37 öğrencisinin hepsinin kazandığı sınavda yüzde 100 başarı elde edildi.

37 mezun öğrenciden Bartın'da ilk 5'te 2, ilk 50'de 9, ilk yüzde ise 15 öğrencisi bulunan Özel Gülpembe İlköğretim Okulu 2009 yılı 8.sınıflar SBS'de il genelinde bulunan 72 ilköğretim okulu içerisinde okul ortalamasında birinci olmayı başardı. SBS yerleştirme sonuçlarında da yüzde 100 başarı elde eden Özel Gülpembe İlköğretim Okulu öğrencilerinden 7'si Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi, 7 Anadolu Öğretmen Lisesi, 11'ü Anadolu Lisesi, 12 öğrenci ise Anadolu Teknik ve Anadolu İHL'yi kazandı. Özel Gülpembe İlköğretim Okulu'nun 9 yıldır faaliyet gösterdiğini anlatan Okul Müdürü Veli Arısoy, okullarının kaliteli eğitim ve öğretimde bir marka haline geldiğini söyledi.

Özel Gülpembe İlköğretim Okulu'nun sosyal faaliyetleriyle, ulusal ve uluslar arası olimpiyatlarda gösterdiği başarılarla adından sıkça söz ettirdiğini belirten Okul Müdürü Veli Arısoy, "Kazanmış olduğumuz tüm başarılar tesadüfi olmayıp öğrenci ve öğretmenlerimizin yoğun gayretleri ve çabalarıyla kazanılmıştır. Bartınlılar Özel Gülpembe İlköğretim Okulu ile bu başarıya abone olmuşlardır. Biz, bu başarıda emeği geçenleri başta gece gündüz demeden öğrencileriyle ilgilenen fedakar öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyoruz. Bizler, bu başarıyı ciddi eğitim sistemimiz, genç ve dinamik öğretmen kadromuzla ve velilerimizle yaptığımız sıkı işbirliğiyle sürdürmeye çalışıyoruz" dedi.

Öte yandan 2005 yılında Bartın Özel Gülpembe İlköğretim Okulu'ndan mezun olarak OKS Bartın birincisi olan Büşra Güvenen isimli öğrencilerinin bu yıl ki ÖSS'de Türkiye 7.'si olduğunu açıklayan Okul Müdürü Veli Arısoy, "Yüzde 100 kazandırma, yüzde 100 başarı ve yüzde 100 sevgi sloganıyla okulumuz başarılarına öğretmen, öğrenci ve veli üçgeninde yenilerini ekliyor. Bu yıl ferdi başarının yanında kitlesel başarıda okulumuz adından söz ettirmeye devam etmektedir. Bartın halkı her şeyin her zaman en iyisine layıktır. Bu anlamda bizler Bartın'da Türkiye için yarışıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 17:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?