22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Günay hükümeti övdü

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bartın'da AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Günay, Türkiye'nin kavgaya değil hizmete ihtiyacı olduğunu söyledi.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Bartın İl Başkanlığı'nda AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, AK Parti Bartın Merkez İlçe Başkanı Recep Ünal Çil, AK Parti Bartın Belediye Başkanı Emin Özkan, Belediye ve İl Genel Meclisi adayları ve partililer karşıladı. Bakan Günay, partililere hükümet çalışmaları hakkında şöyle bilgi verdi: "Türkiye, dünya turizminin önemli ülkelerinden biri haline geldi. Dünyada 200 ülke var. Bunların 100 tanesinin önemli iddiaları ve gayretleri var. Türkiye bu ülkelerin ilk 10'una giriyor. İlk 8'in içine giriyor. Bu büyük bir imkan. Sadece Antalya'ya 9 milyon insan geldi. Bu 9 milyon Mısır'a yılda giden insandan fazla. İstanbul 7 milyon ziyaretçi ağırladı. Türkiye 21.5 milyar dolar gelir elde etti. Dünya ve Türkiye bütçesi açısından da önemli bir miktar."


Turizmin önemli bir alan olduğunu ve daha çok gençlerin çalıştığını anlatan Günay, şöyle konuştu: "Orayı açan işletenler değil, çevredeki bütün sektörler yararlanıyor. Bir otel tonlarca yiyecek ve içecek tüketiyor. İnanılmaz bir hizmet sektörü. Karadeniz'de çok sayıda gence sahibiz ve işe ihtiyacımız var. Türkiye dünya çapında bir turizm ülkesi oluyor. Ama potansiyel bilinmiyor. Güney Doğu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu'da da turizm potansiyeliz var. Bölgede hem gençlere iş imkanı çıksın hem de bölgemiz genel ve yerel olarak nasibini alsın."


Türkiye'nin kavgaya değil hizmete ihtiyacı olduğunu anlatan Günay, şunları söyledi: "Kavgasız geçen beş yıl içinde, Türkiye'ye yaptıklarımız geçen dönemki yıllara bedel. 2003 yılında AK Parti iktidara gelincve Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı 12 milyondu. Şimdi 26 milyon. Geçmiş yıllar bir tarafa son 5 yıl içinde Türkiye bu alanda potansiyelini katladı. Gelir sayısı ve yatırımlar da katlandı. Bu demokrasi ile oldu. Milletin gösterdiği doğrultuda yeni bir siyasi hareketin, 'ülkede kavga değil barışa ihtiyacı var' düşüncesiyle ortaya çıktı. Gayretli bir Başbakan, gayretli bir hükümet, gayretli bir parlamento var. Gelin bunu anlatalım."
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Emin Özkan ile birlikte esnaf ve vatandaşlara kırmızı karanfil dağıttı. Bakan, ayrıca tarihi mekanları inceledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 17:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?