18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Gurbetçilerden eğitime destek

Almanya'da yaşayan Bartınlılar Derneği (AL-BAR-DER), Bartın'ın Ulus İlçesi Kumluca Beldesi'ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) ve Arıt Beldesi'ndeki YİBO'da öğrenim gören 700 öğrenciye eşofman ve ayakkabı hediye etti. 

AL-BAR-DER tarafından Bartın'da bulunan 700 öğrenciye eşofman ve spor ayakkabısı hediye edildi. Malzemelerin teslim edilmesi sebebiyle Kumluca YİBO'da düzenlenen törene Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Asım Kulak, AL-BAR-DER Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın sözcüsü Bahri Akalın, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, bazı daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yatılı bir okulda okuduğunu ve öğrencilerin ne zorluklarla yetiştiğini çok iyi bildiğini belirten Vali Küçük, Almanya'daki gurbetçiler tarafından eğitime verilen desteğin çok anlamlı olduğunu ifade etti. AL-BAR-DER Yönetim Kurulu Üyesi Akalın ise, gurbetçiler olarak eğitim alanındaki desteklerini uzun süredir sürdürdüklerini ve bundan sonra da katkı vermeye devam edeceklerini belirtti. Akalın, "Böyle önemli bir günde bu programın yapılması bizim adımıza çok sevindirici. Gurbetçiler olarak yöremizdeki sorunların hangi alanda olduğunu yöneticilerimizden öğreniyor ve bu sorunların giderilmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bartın ve çevresine olan katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. 

Konuşmaların ardından 700 öğrenciye eşofman ve spor ayakkabıları dağıtılırken, Vali Küçük eğitime destek veren AL-BAR-DER Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Akalın'a şükran plaketi verdi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 11:46:22
Güncelleme :11 Kasım 2006 Cumartesi 11:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NEVZAT BALTA IP: 81.214.132.xxx Tarih : 12.11.2006 13:31:33
Böyle bir girişim yaptıkları için AL-BAR-DER Yönetim Kurulunu ve Üyelerini kutlarım. İnşallah böyle girişimler örnek olur ve devamı gelir. Başkaları da örnek alır. Bartın dan göçü durdurmaya yönelik projeler geliştirmye katkıda bulunabilirsek sevinirim.