22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Hanımlar internetten para kazanıyor

Bartın'da grup ev hanımı önceleri hobi olarak başladıkları el işlerini şimdi web ortamında "Bohçacı Pazarı" adını verdikleri internet sitesi ile tüm dünyayla paylaşıyorlar. Ev hanımları internet sayesinde ürünlerini satarak, para kazanıyor.


Bartınlı hanımlar evlerinde yapmış oldukları birçok türden el işini kurdukları bir internet sitesinde sergileyerek satışı sunuyorlar. Bartın'a ait tel kırma işinden yün örgüye kanaviçeden bin bir zahmetle gerçekleştirilen boncuk işine kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

Ev hanımlarının "www.bohcacipazari.com" isimli internet sitesinde satışa sundukları ürünler ilgi görüyor. 7 ev hanımının bir araya gelerek gerçekleştirdikleri sitede müşterileri en memnun eden tarafı ise üreticilerin belirlemiş oldukları fiyatlar oluyor. 7 ev hanımından birisi olan Banu Kaya, "Biz bu işe tamamıyla hobi olarak başlamıştık.Yani bir gelir düşüncemiz yoktu. Ancak 7 bayan bir araya gelerek böyle bir projeyi gerçekleştirme kararı aldık. Bu tür işlemeler piyasada çok yüksek fiyatlarda satılmakta.

Biz ise bunu en uygun kaç liradan satabiliriz diye düşünerek bir ürünün fiyatını belirliyoruz. İyi ki bu şekilde yapmışız. Türkiye'nin 4 bir yanından hatta yurt dışından bile müşterilerimiz oldu ve bu sayede Bartın'a özgü tel kırma gibi bu yöreye ait bir çok kültürümüzü, dışarıya taşıyor ve tanıtıyoruz" dedi.


Bartın'a ait tel kırma işleri özellikle genç kızların çeyizlerini süslerken, zevkli ev hanımlarının da evlerinde kullanmaktan vazgeçemedikleri bir ürün olmaya başladı.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 11:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?