15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Hanta hakkında seminer verildi

Bartın Devlet Hastanesi'nde, "Hanta virüsü" konulu bilgilendirme semineri yapıldı.


Sağlık Bakanlığı tarafından Bartın Devlet Hastanesi'nde, aile hekimleri, uzman hekimler ve acil de çalışan pratisyen hekimlere bilgilendirme semineri verildi. Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Bölümü'nden Dr. Funda Sevencan, Ankara Numune Eğitim Araştırma Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Şefi Doç.Dr. Hürrem Bodur, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Biyoloji Bölümü'nden Prof.Dr. Mustafa Sözen ve Sağlık Bakanlığı Zoonotik Hastalıklar Dairesi Başkanı Uzman Dr. Bediha Türkyılmaz tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 50 doktorun katıldığı seminerde, hanta virüsünün bulaşması, bulguları ve hastalık tespiti sonrasında alınacak önlemler ve uygulanacak tedavi yöntemleri hakkında bilgi verildi.
Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Doktoru Dr. Funda Sevencan, hanta virüsüne yakalanan üç kişiden ikisinin erkek olduğuna dikkat çekerek hanta virüsünün Nisan ve Ekim aylarında artış gösterdiğini belirtti.


Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Seyfettin Kalaycı da, hanta virüsünün Bartın, Zonguldak ve Karabük'te görüldüğünü, dünyada ise 1950 yılında Amerikan Sivil Savaşı'nda gözüktüğünü söyledi. Dr. Kalaycı, hanta virüsünün tarihçesi, bulaşma yöntemleri ve korunma önlemleri hakkında bilgi verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 14:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?