15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Harabelere giden yol temizleniyor

BEDESTEN HARABELERİNE GİDEN YOL TEMİZLENİYOR

Bartın'ın Amasra ilçesindeki Bedesten Harabeleri'ne giden yol üzerinde bulunan yabani otlar belediye ekipleri tarafından temizleniyor.

Emniyet ve Jandarma lojmanlarının olduğu bölümdeki yol çalışmalarını değerlendiren TTK Amasra Müessesse müdürlüğünde görevli Makine Mühendisi Faruk Papila, Bedesten Harabeleri'ne giden yoldaki yabani otların de temizlendiğini belirtti.

Papila, "Amasra'da Bedesten Harabelerine giden yolda, kaldırım ve yol aydınlatması, uzun yıllardan beri yoktu. Yabani ot ve dikenler, yol kenarını kaplamıştı. Bedesten harabelerine giden yolda, Jandarma ve Emniyet Teşkilatı Lojmanlarında oturan aileler, Bedesten mevkiinde yaşayan insanlar ve özellikle çocukları, karanlıkta yol ortasında yürümeleri nedeniyle, Trafik kazası geçirme riski altındaydı. Bartın basınının, bu yoldaki tehlikeyi gündeme getirmesi sayesinde, Bedesten yol kenarındaki, yabani ot ve dikenler temizlenmeye başlandı.

Amasra Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar, hızlı bir şekilde devam ediyor. Yol kenarlarındaki yabani otların en kısa zaman da temizleneceğine inanıyoruz. Yol kenarlarına kaldırım yapılmasının, en kısa zamanda biteceğine inanıyoruz. Yol kenarlarındaki direklere lambalar konarak, sokak aydınlatılmasının yapılacağına inanıyoruz. Bu çalışmalar en kısa zaman da bittiğinde; bu mıntıkada yaşayan insanlar, asayiş ve trafik kazalarına karşı, daha bir güven içinde olacaklardır. Bedesten yolundaki çalışmaların başlamasından dolayı, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Başkan Yardımcısı Şinasi Demirok ve Belediye çalışanlarına teşekkür ederim. Bedesten yoluna göstermiş oldukları ilgi ve hassasiyetten dolayı, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız'a, teşekkür ederim. Bedesten yolunda, trafik kazası olma riskini yok etmekte, ıslah çalışmalarının başlamasını için, haber yazıları yazan Bartın basınına, ayrıca teşekkür ederim. Kum Mahallesi muhtarı Hasan Tosun, ilgililere ve Bartın basınına ayrıca teşekkür ediyor. Sorumluluğundaki mahallede yaşayan insanların, kaldırım ve sokak aydınlatması bittikten sonra, Trafik kazası geçirme riskinden kurtulacağına inanıyor. Bartın basınının verdiği destek sayesinde, ıslah çalışmalarındaki sıranın, Bedesten harabelerine geleceğine inanıyor. Bedesten harabelerinin içindeki, çöp ve yabani otların temizleneceğine inanıyor. Bedesten harabelerinin, aydınlatılacağına inanıyor. Temizlenmiş ve aydınlanmış Bedesten harabelerinde, bir an önce, Arkeolojik kazıları başlayacağına inanıyor. Başlayacak Arkeolojik kazılar sayesinde, Bedesten harabelerinin, harabelilikten kurtulacağına inanıyor. Bedesten Tarihi kalıntılarının, kültürel mirasımız olarak, bizden sonraki nesillere, temiz ve bakımlı bırakılacağına inanıyor" dedi.

Makine Mühendisi Faruk Papila, mahalle muhtarı Hasan Tosun da emeği geçenlere teşekkür etti.

BEDESTEN HARABELERİNE GİDEN YOL TEMİZLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 12:47:01
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 13:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aa IP: 24.87.10.xxx Tarih : 2.01.2010 11:31:15

valla bravo ot kesmeninde haberini yapmışsınız ama sanki ekononik gelişme büyük belediye hizmeti gibi bir haber olmuş bana söyleseydiniz bende kendim orayı 1<2 günde temizlerdim... yaa arkadaşlar yapmayın böyle basit komik habermi olur haberi yapan arkadaşın zamanına da yazık olmuş hemde bartının okadar sorunu varken haaa bu arada otla başlayan hizmet otla bitecek gibi hadi hayırlısı..