17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Haramilerden Erdoğan kurtardı!

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ TUNÇ, KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bartın mitinginde yaptığı konuşmada, "AK Parti, Yargı'yı ele geçirmek için Anayasa değişikliği yapıyor" sözlerine AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç şöyle tepki gösterdi: "Anayasa değişikliği ile Adalet Bakanının yetkileri Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna devrediliyor, bu mu yargıyı ele geçirmek?"

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Geçmişte Kılıçdaroğlu'nun partisine mensup Adalet Bakanı Moğultay'ın "5 bin tane hakim aldım kendi örgütümden almayıp da başka partiden mi alsaydım" diyerek yargıyı arka bahçe haline getirdiklerini hatırlatan Yılmaz Tunç, 12 Eylül referandumu ile arka bahçenin ortadan kalkarak, yargının tarafsızlığının sağlanacağını söyledi. Tunç, konuşmasında "Anayasa Değişikliği ile Hakim ve Savcıların atama, tayin ve terfilerinin Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünden alınarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna verilmesi, Hakim ve Savcılarının teftişinin Adalet Bakanlığı müfettişlerinden alınarak HSYK müfettişlerine verilmesi, Adalet Bakanı ve müsteşarı toplantıya katılmadan HSYK'nın toplantı yapıp karar alabilmesi, siyasetin yargı üzerindeki etkisini ortadan kaldırdı. Yapılan değişikliklere baktığımızda Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Yargıyı ele geçiriyorlar' sözü tamamen çarpıtmadır" dedi.

 

CHP'nin çetelerden, Ergenekonculardan, hukuk dışı yapılanmalardan hesap sorulmasından rahatsız olduğunu belirten Yılmaz Tunç, şunları söyledi: "CHP yargıdaki kast sisteminin devam etmesini istiyor. Çete davalarına müdahale edilmesini istiyor. Onun için taşradaki on binlerce hakim ve savcının HSYK'ya üye seçiminde oy kullanmasına karşı çıkıyor. Sadece Ankara'daki 126 kişi 5 kişiyi seçsin, 5 kişi de Yargıtay'daki 126 kişiyi seçsin ve böylece arka bahçe devam etsin istiyor. Ancak artık bu böyle olmayacak,

milletimiz 12 Eylül 2010'da hukukun üstün olduğu bir sisteme 'Evet' diyerek onay verecek"

KILIÇDAROĞLU TORUNUNU TRAMPET ÇALGICISI OLARAK SİGORTALATTI

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, "İstanbul'u Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisindeki haramilerden kurtaran Recep Tayyip Erdoğan'dır, Türkiye'yi de banka haramilerinden kurtaran Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

İftiralar ve çamur atmalarla halkı kandırabileceğini zanneden Kılıçdaroğlu'nun, kaset ve cep telefonu skandalları ile aşk gemisine dönen CHP'yi kayaya toslatmasının çok yakın olduğunu anlatan Tunç, sözlerine şöyle devam etti: "Yalan ve dolanla aşk gemisi yürümez. SSK Genel Müdürlüğü sırasında bebek olan torununu erken emekli olabilmesi için trampet çalgıcısı olarak sigortalatan, SSK'nın en çok açık verdiği dönemde Genel Müdürlük görevi yapan Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'yi ve Sayın Başbakanımızı yolsuzluklarla suçlamasının hiçbir inandırıcılığı yok. Yolsuzluklar AK Parti iktidarı ile sona erdirilmiş, milletin kaynakları 8 yılda banka hortumcularına değil, millete hizmet olarak akıtılmıştır, Köydes, Beldes projeleri, hastaneler, helikopter ambulanslar, okullar, üniversiteler, duble yollar, toplu konutlar, barajlar, sosyal yardımlar, tüneller, hızlı trenler, hava alanları, sanayi yatırımları, teşvik yasaları, esnaf ve tarım teşvikleri, turizm yatırımlarıyla Türkiye adeta şantiyeye dönmüş, merkez bankası kasası tamtakır iken 80 milyar dolara ulaşmıştır. Yolsuzluğun olduğu yerde bu yatırımlar olur muydu?"

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 190 bin nüfuslu Bartın'da sadece bin kişiye hitap ettiğini ve Bartın'dan morali bozuk ayrıldığını belirterek "Milletimiz Kılıçdaroğlu'nun yalan ve iftiralarına 12 Eylül referandumunda cevap verecek ve 13 Eylül'de Kılıçdaroğlu aşk gemisinin kaptanlığından istifa edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 15:24:03
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 15:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?