17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Hastane ihalesinin iptali istendi

Türk Sağlık-Sen, Nizip Devlet Hastanesi ve Ankara Atatürk Devlet Hastanesi'nden sonra Bartın Devlet Hastanesi'nde laboratuvar biriminin özelleştirilmesi için ihale ilanı verilmesi konusunu yargıya taşıdı. 

Sendika, Nöbetçi İdare Mahkemesi'nde dava açarak, ihalenin iptalini istedi. Türk Sağlık-Sen, dava dilekçesinde, Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerin genellikle para kaynağı olan ameliyathane, laboratuar, röntgen ve yoğun bakım birimlerini personeliyle birlikte ihale yöntemiyle özelleştirdiğini belirterek, bu durumun sağlığın özelleştirilmesi anlamına geldiğini savundu. 

Daha önce yine aynı ihale yoluyla Nizip Devlet Hastanesi ve Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bazı birimlerin özelleştirildiğini hatırlatan dilekçede, açılan dava henüz sonuçlanmamışken bu kez Bartın Devlet Hastanesi laboratuar birimi için ihale ilanı verildiği kaydedildi. Dilekçede, şu ifadelere yer verildi: 

"Anayasamızın 2. 10. 56. ve 128. maddeleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4.maddesi, 181 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri ve Danıştay 5.Dairesinin 22.11.2004 tarihli yürütmenin durdurulması kararına aykırılık teşkil eden özel sektörden hizmet alımına karşı sürdürdüğümüz hukuki mücadele ne pahasına olursa olsun devam edecektir. Bartın Devlet Hastanesi, laboratuar birimini personeli ile birlikte hizmet satın almak amacıyla 03.11.2006 tarih ve 709 sayılı Kamu İhale Bültenine ihale ilanı vermiştir. Söz konusu ihale ilanının iptal edilmesi için 06 Aralık 2006 tarihinde Zonguldak Nöbetçi İdare Mahkemesinde dava açtık." 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, personeliyle birlikte yapılan hizmet alımının, Anayasa'ya ve Kamu İhale Kanunu'na aykırı olduğunu savunarak, "Bugüne kadar yapılan hizmet alımı ihaleleri sonucu özel sektörün çalıştırdığı birimlerde çalışan memurlar başka birimlere görevlendirilmiştir. Sağlık Bakanlığı'nın bir an önce uygulamasından vazgeçmesi için bütün memurları duyarlı olmaya ve bu tür uygulamaların yapıldığı işyerlerinin sendikamıza bildirmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 13:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?