16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Hastanede enfeksiyon alarmı

Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin Yenidoğan Servisi'nde 8 bebekte görülen yüksek ateş, hastane yönetimini alarma geçirdi. İl Sağlık Müdürü Osman Nacaroğlu, bebeklerdeki yüksek ateşin sebebini belirlemeye çalıştıklarını söyledi. 

Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Yenidoğan Servisi'nde görevli doktorun, sabah saatlerinde 0-30 günlük 8 bebekte yüksek ateş tespit etmesi üzerine hastane alarma geçti. Yüksek ateş görülen bebekler hemen ayrı bir odaya alınırken, servise giriş-çıkış yasaklandı. Olayın ardından bir açıklama yapan Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, 8 bebekte yüksek ateş görüldüğünü doğrulayarak, "Bebeklerde sabah saatlerinde yüksek ateş tespit edildi. Enfeksiyon tehlikesi nedeniyle bebekleri ayrı bir odaya aldık. Yenidoğan Servisi'ne de yeni bebek kabul etmiyoruz. Burada dezenfekte çalışmaları başlattık. Yenidoğan ameliyathanesini de geçici olarak kapattık" dedi. 

Yüksek ateş görülen bebeklerin sağlık durumunun ise iyi olduğunu söyleyen Nacaroğlu, "Yüksek ateşin sebebini belirlemek için bebeklerden aldığımız kan ve idrar örneklerini tahlil için laboratuvara gönderdik. Buna göre kesin sonuç belli olacak" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 12:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 212.175.150.xxx Tarih : 7.03.2007 01:13:06
8 bebekğin aynı anda hasta olmasını hastanedeki mikroba bağlıyorum şahsen..Çıkıp da il sağlık müdürü mikrop bulduk hastanede demez,diyemez..işine gelmez..çünkü bilir ki, bunu derse görevinden alınacak ortada kalacak.. böyle bu işler.. uyan TÜRKİYEM..!