17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Hattat çalışanlarına kumanya dağıttı

Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş. tarafından yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi bin 800 çalışanına ve il genelinde belirlenen ihtiyaç sahiplerine gıda paketi dağıtımı yapıldı.


Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hema Endüstri Enerji Grubu Başkanı Şerafettin Yılmaz, Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, Amasra Hema Bölge Müdür Yardımcısı Erol Yamak, çalışanlar, işçiler, yerel, ulusal gazete ve televizyon temsilcileri bayram hediyesi dağıtımına katıldı.

Üç kişiyle başlanılan Batı Karadeniz Enerji Üssü Projelerinde bin 800 kişiye ulaşıldığını anlatan Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, Hattat Holding'in Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 1 milyon
metrekare alanda kurulu 15 fabrika ile İstanbul, Zonguldak ve Bartın'da 5 bini aşkın çalışanı olduğunu belirtti.


Batı Karadeniz Enerji Üssü Projesi kapsamında Hattat Holding'in kömür, petrol, doğalgaz, kuars kumu, metan gazı ve enerji santralleri ile bölgede 11 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirten Tonguç, "Türkiye'nin cari açığının büyük bir kısmı ithal edilen enerjidir. Ülkeyi dışa bağımlı enerji politikalarından kurtarmak ve ülkenin enerjisine enerji katmak için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.


Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat'ın Ramazan ayı ve yaklaşan bayram öncesi çalışanlarını ve ihtiyaç sahiplerini unutmadığını belirten Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hema Endüstri Enerji Grubu Başkanı Şerafettin Yılmaz, Zonguldak, Kdz.Ereğli, Bartın ve Kastamonu'ya kadar holdingin yer altı ve yer üstünde çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Holding'in en eski çalışanı olduğunu anlatan Şerafettin Yılmaz, şöyle konuştu: "Ben sizler gibi genç yaşta tanıştığım Hattat ailesi ile yıllardır çalışmaktayım. Biz bir aileyiz. Çok uzun bir yola çıktık. Sizlerinde bu yolda azim ve kararlılıkla çalışarak, projelere sımsıkı sarılmanızı istiyor ve çocuklarınızın ve torunlarınızın da burada çalışacağını unutmamanızı sizlerden istiyorum. Yeraltında bulunan uyuyan güzele siz sahip çıkacak ve kömürü, petrolü, doğalgazı, metan gazını üretilecek enerjiyi bu ülkeye sizler ve sizlerin çocukları ile torunları sağlayacak olduğundan hepiniz uyuyan güzeli uyandırın."


Konuşmaların ardından Hattat Holding çalışanı bin 800 kişi ile ihtiyaç sahiplerine gıda paketi dağıtımı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 11:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?