17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Hattat dünya zenginleri arasında

MEHMET HATTAT DÜNYA ZENGİNLERİ ARASINA GİRDİ

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat Forbes Dergisi'nin son yapılan araştırma sonuçlarında Türkiye'nin 23. Dünya'nın ise 930. zengini olduğu belirlendi.

Hema Endüstri A.Ş. olarak 1973 yılından itibaren Tekirdağ - Çerkezköy'de birçok büyük yatırıma imza atan Hattat Holding otomotivden inşaat sektörüne, turizmden tarım makinelerine ve savunma sanayiye uzanan birçok alanda faaliyet göstermiştir. Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, Forbes Dergisi'nin Dünya zenginlerinin belirlendiği sıralamasında 930. zengin oldu. Hattat Holding olarak yatırımlarına devam eden Mehmet Hattat'ın zenginliğinin büyük çoğunluğunu otomotiv alanında yapmış olduğu dev yatırımlar ve gayrimenkulden sağlandığı bilinmektedir. Geçekleştirilmiş olan tüm yatırımlarda ve gerçekleştirilecek olan diğer yeni yatırımlarında da otomotiv alanında olduğu gibi başarıyı yakalamak için son teknoloji kullanıldığı bilgisine ulaşıldı. Hattat Holding iş yaşamında gerçekleştirdiği başarılı projeler ile tanınmanın yanı sıra aynı zaman da, Çerkezköy'de gerçekleştirdiği yatırımları ile de tüm dünyaya üretim yapan ve Dünya'nın sayılı markaları ile işbirliği içerisinde olan bir marka olma özelliğini taşıyor. Otomotiv alanında Dünya devleri arasında yer alan Mercedes ile yapmış olduğu işbirliği, inşaat alanında Diamond of İstanbul Projesi ve tarım alanında "Hattat" marka traktörleri ile bilinen Hattat Holding, şimdi ise bu dev yatırımlarına enerjiyi ekliyor.

Bartın ve Zonguldak'ta da önemli yatırımlara imza atan Hattat Holding, gerçekleştirilen yatırımlarda başarıyı kazanma adına son teknolojiyi benimsemeyi ilke edinirken, aynı zamanda büyüme karşısında oluşturulan istihdamdan da büyük gurur duyuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2011 Cumartesi 13:01:01
Güncelleme :20 Mart 2011 Pazar 00:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?