17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Hattat Kömürleri tercih ediliyor

Hema Amasra Halkla İlişkiler Bölümü görevlileri Karabük ve Bartın "Hattat Kömürleri" bölge bayiini ziyaret etti.

Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş Amasra Halkla İlişkiler Bölümü görevlileri Emre Tursun, Ömer Ak ve Banu Kaya Kastamonu, Karabük ve Bartın Hattat Kömürleri bölge bayi Hocaoğulları Limited Şirketi'ni ziyaret etti.

Ziyarette Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş'nin Amasra, Zonguldak ve Ereğli'de sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren Emre Tursun, Batı Karadeniz'de bulunan yeraltı zenginliklerini ülke ekonomisine Hattat Holding ile kazandırıldığına dikkat çekerek, "Zonguldak Ereğli ilçesi Kandilli işletmelerinde üretilen kömürler iç piyasada büyük talep görüyor. Bugün Ereğli Kandilli İşletmemizde üretilen kömür, iç piyasaya paketlenerek satılmaktadır. Hema Endüstri A.Ş Ereğli Kandilli Kömür İşletmemizden ülke ekonomisine kazandırılan 'Hattat Kömür' ile bölgede 800'ü aşkın maden işçimiz istihdam ederken, bölgemize gelen ve daha önceki yıllarda tercih edilen ithal kömüre olan talepler düşmekte, artık paralarımız dış ülkelere gitmemektedir. Bartın'da bundan böyle evlerimizde ve iş yerlerimizde ısınmak için kullanılan ithal kömürden daha kaliteli ve daha ucuz olan Hattat Kömürleri ile Bartın, Zonguldak, Kastamonu ve Karabük'ten gelen kömür taleplerini karşılamak için üretim ve kapasitenin artması için sürekli çalışmaktayız" dedi.

Ziyaretten son derece memnun olduklarını belirten Hocaoğulları Limited şirketi ortaklarından Mehmet Önder Fındık, Hattat Kömürleri'nin Batı Karadeniz'de en çok talep gören kömür arasında olduğunu belirtti. Dış ülkelerden gelen ithal kömürden daha yüksek kalorili ve ucuz kömürü Hattat Holding'in ülkeye kazandırdığını belirten Fındık, 10 - 18, 18 - 50 ve 50 - 100 paketlenmiş kömürlerinin ithal kömür fiyatlarından yüzde 50 daha ucuz satabildiklerini ve kül oranının yüzde 10'dan daha az olduğunu belirterek, ısı değerinin yüksek, çevreyi kirletmeyen kömürlerin yönetmeliğe uygun olduğunu belirtti. Bartın'da bir çok site, iş yeri ve kamu kurum kuruluşlarda Hattat Kömür'ün tercih edildiğini belirten Fındık, Bartın'da kış aylarında hava kirliğinin düşeceğini belirterek, Hattat Kömürleri'nin doğaya, çevreye ve yöre halkına uygun bir kömür olduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 17:38:05
Güncelleme :1 Kasım 2008 Cumartesi 17:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?