16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Hattat üretime devam ediyor

Aralık 2008'de 250 milyon euroluk traktör ihracatının ilk sevkiyatını gerçekleştiren Hattat, 3 yıl içinde iç pazarda yüzde 12 paya ulaşmayı hedefliyor.

Valtra A serisi traktörünü Avrupa ülkelerine ihraç eden Hattat Holding, Massey Ferguson, Ferrari ve kendi markası olan Hattat traktörlerini Çerkezköy de üretmeye devam ediyor.
Trakya Önder Çiftçiler grubu Hattat Holding şirketler grubuna bağlı Hattat Tarım Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. traktör üretim tesislerinde buluştu. Valtra A serisi traktörünü Avrupa ülkelerine ihraç eden Hattat Holding, Massey Ferguson, Ferrari ve kendi markası olan Hattat traktörlerini Çerkezköy de üretmeye devam ediyor. Üreticilerin karşılaştığı sorunların çözümü için sorunun kaynağına inmek ve sebeplerinden en önemli bir tanesini ortadan kaldırmak üzere devletin danışmanlık sistemi dışında çiftçilerin katılımı ve katkılarını da öngören, çiftçilerin sorumluluğunda bağımsız bir organizasyon modelinin, özel bir danışmanlık sisteminin ülkemizde de kurulması ve yaygınlaştırılmasına ihtiyaç bulunduğu tespit edilerek kurulan Önder Çiftçiler Danışmanlık Derneği Hattat Traktörlerini yerinde inceledi. Dernek Başkanı Nezih Suyaran, Hattat Traktörlerinin Türkiye içinde önemli bir yer kazanmaya aday bir marka olduğunu, çiftçiler ile yaptıkları görüşmelerden esinlenerek traktörlerde ek olarak istenilen tüm isteklerin Hattat Tarım Makinaları Yöneticilerine bildirildiğini kaydetti. Önder Çiftçi temsilcilerinden Tekirdağ Mahramlı köyünden Nezih Suyaran, "Fabrikanızdan çok etkilendim. Tekirdağ da bu teknolojiye sahip traktörleri üretmeniz bizim için büyük bir şans. Uzun vadeli kredi imkanlarıyla birlikte birçok çiftçinin ürettiğiniz traktörlerden alacağını ve iç pazarda büyük bir paya sahip olacağınızı düşünüyorum. Fabrikayı çok beğendim. Büyük ve teknolojik bir fabrika. Bütün dünyaya buradan ihracat yapıldığını duyunca çok gururlandım. Mevcut traktörümü değiştirdiğimde mutlaka Hattat tarımın ürettiği traktörlerden tercih edeceğim" dedi.


Hattat Tarım A.Ş. Genel Müdürü Zekai Kutan ve Satış Pazarlama Direktörü Uygar Uşar ile görüş alışverişinde bulunan dernek üyeleri tanıtım organizasyonundan sonra, 1 milyon metre kare üzerine kurulu Hattat Holding Hema Endüstri fabrikalarını gezdikten sonra söyleşilerine yemekte devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 18:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?