22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Hava kirliliği korkutuyor

BARTIN'DA HAVA KİRLİLİĞİ

Bartın'da güneşli günlerin olduğu şu günlerde sabah saatlerinde yüksek kesimlerden bakıldığında hava kirliliğinin boyutları korkutuyor.

Kış mevsiminde çok sık görmeye alışık olmadığımız güneş, Bartın'ın farklı bir boyutunu da gösterdi. Sabah saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde oturan vatandaşlar Bartın'ın üzerinde gri bir tabaka görüyor. Bu gri tabaka Bartın'daki yakıt dumanlarından oluşuyor. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Bartın Devlet Hastanesi, İmam Hatip Lisesi, Orduyeri, Kırtepe ve Aladağ Mahallesi'nden bakıldığı zaman görülen Bartın üzerindeki gri duman tabakası korkutuyor. Havanın güneşli olması sebebiyle iyice ortaya çıkan duman tabakası öğle saatlerine kadar etkisini sürdürüyor.

Sabah saatlerinde duman tabakası ile karşılaşan vatandaşlar, "Bu kadar denetime rağmen halen bu kadar hava kirliliğinin olması düşündürüyor. Devlet denetim yapıyor, millet kaçak kömür kullanmaya devam ediyor. Denetimler ya az geliyor, ya da kimse denetlemeyi takmıyor. Her ne olursa olsun, bundan sonra denetimlerin daha da sıklaştırılması gerekiyor. Bartın'ın üzerindeki gri duman tabakasının ortadan kalkması gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 14:05:03
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 14:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?