16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Havayı kirletenlere ceza

Bartın İl Mahalli Çevre Kurulu, çevre ve hava kirliliği konusunda uygun yakıt kullanmayan kamu kurum ve kuruluşlarına, sitelere ve evlere cezai yaptırım uygulama kararı aldı.

İl Özel İdare toplantı salonunda düzenlenen İl Mahalli Çevre Kurulu toplantısına Vali Yardımcısı Dr. Celal Dinçer başkanlık etti. Toplantıya daire müdürleri, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığından yetkililer katıldı. Mahalli Çevre Kurulunda gündem maddeleri üzerinde katılımcılarının görüş ve önerileri değerlendirilirken, maddeler üzerindeki oylama sonucu, Hükümet Caddesi, İskele Caddesi ile Atatürk heykeli yanında kurulması planlanan baz istasyonlarının reddine, İmamlar Köyü İlit Tepesi'nde kurulması planlanan baz istayonun ise kabulüne karar verdi.

Vali Yardımcısı Dr. Celal Dinçer, Bartın'da 2007-2008 kış sezonu yakıt programında belirtilen hususlara uyulması ve programın ilan edilerek halka duyurulmasını istedi. Dinçer, "Çevre ve hava kirliliği konusunda gerekli ikazları yapıyoruz. Çevre ve hava kirliliği konusunda uygun yakıt kullanmayan kamu kurum ve kuruluşlar ile sitelere ve evlere cezai yaptırımlar uygulanacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 10:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?