17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Hayvan yetiştiriciliği kursu açıldı

BÜYÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU AÇILDI

Bartın'ın Arıt Beldesine bağlı Söğütlü Köyünde Tarım İl Müdürlüğü, İş Kur ve Halk Eğitim Merkezinin işbirliğinde 20 kursiyer kadın çiftçinin katılımlarıyla büyükbaş hayvan yetiştiriciliği bakım ve besleme kursu açıldı.

12 Nisan - 10 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kursun açılışına Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, Bartın Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Ulus, İş Kur Müdürlüğü temsilcileri, Tarım İl Müdürü Yardımcısı Cengiz Karabulak, Şube Müdürleri ve teknik personel katıldı. Kursun açılışında konuşan Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, "Öncelikle tamamı kadın yetiştiricilerimizden oluşan kursiyerlerimizi tebrik ederek sözlerime başlamak istiyorum. Kırsal alandaki çiftçilerimizi tarım ve hayvancılık faaliyetlerini daha teknik donanımla yapmaları için kurslar düzenliyoruz. Arıt Beldemizi ve bağlı köylerini Hayvancılık Merkezi yapma yolunda gayretle çalışıyoruz. İlimizde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kurulmasına yönelik çalışmalarımız var. Söğütlü Köyümüze 2009 yılı içerisinde yaklaşık 7 milyon lira Yem Bitkileri ve MGD Destekleme ödemesi yaptık. Bu rakamın artırılmasına yönelik daha çok üretim yapmanızı sizlerden rica ediyorum. Ulus İlçemize bağlı Aşağıçerçi, Hocaköy, Ağaköy köylerimizde İş Kur ve Halk Eğitim Merkezimiz işbirliğinde kurslar açtık. Ayrıca bu yıl Bakanlığımızın getirdiği yeni bir uygulama ile üreticilerimizin Bitki Koruma Ürünlerinin kendileri tarafından bilinçli olarak uygulayabilmeleri için 3 bin lira ile çiftçimizi eğiteceğiz. Talepte bulunan köylerimize arıcılık kursları açacağız. Kurs programlarımıza destek veren başta İş Kur ve Halk Eğitim Müdürlüklerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bartın Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Ulus, "Eğitim her yaşta önemli ve süreklidir. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Okuma ve yazma konusunda da kurslar açarak eğitim verebiliriz. Herkese başarılar dilerim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 12:17:02
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 15:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?