17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Hema akademisyenleri ağırladı

HEMA ENDÜSTRİ A.Ş. AKADEMİSYENLERİ MİSAFİR ETTİ

Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş. Enerji Grubu'na bağlı olarak Kdz. Ereğli - Kandilli bölgesinde taşkömürü üretimi gerçekleştiren Hema Kandilli Taşkömürü İşletmeleri aralarında Bulgaristan, Almanya, Sırbistan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere ve Hırvatistan'ın bulunduğu birçok ülkeden uzman akademisyenleri misafir etti.

Hema Endüstri A.Ş. Kandilli İşletme Müdürü Nedim Özturan ve Etüt Proje Sorumlusu Şaban Koç'un Ağırlamış olduğu akademisyenlerle gerçekleştirilen ziyarette UNESCO / Iugs Uluslar arası Yerbilimleri Programları tarafından desteklenen "Güneydoğu Avrupa-Amerika Pensilvaniyen Karasal Yaşam Ortamları" adlı proje kapsamında görev alan 20 akademik araştırmacıya Kandilli misafirhanesinde öğle yemeği verildi. Düzenlenen yemeği ardından ise Müessese Müdürü Nedim Özturan tarafından katılımcılara Hattat Holding Enerji Grubu tarafından hayata geçirilmek adına yatırımları yapılan "Batı Karadeniz Enerji Üssü Projeleri" hakkında detaylı bilgi ve projelerde gelinen son aşamalar hakkında bilgi verildi. Türkiye'den de Prof. Dr. Vedat Didari, Prof. Dr. Hülya İnaner, Yrd., Doç Dr. Hülya Keskin Çıtıroğlu, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bozkan, Araş. Gör. Dr. Kemal Barış, Araş. Gör. İlknur Erol' un aralarında bulunduğu ve dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenler yapılan sunuşun ardından Müessese yetkililerine "Batı Karadeniz Enerji Üssü Projeleri" hakkındaki görüşlerini belirtti.

Akademisyenler, Hattat Holding'in enerji alanında gerçekleştirmiş olduğu bu yatırımların azalan enerji kaynakları düşünüldüğünde sadece Türkiye açısından değil tüm Dünya'ya fayda sağlayacak bir projenin temellerinin atıldığını gördüklerini belirtti. Proje üzerinde yapılan görüş alış verişi sonrasında ise akademisyenler yatırım alanlarını yerinde incelemek için Etüt Proje Sorumlusu Şaban Koç'un önderliğinde Bölge Jeolojisi Saha Gezisi gerçekleştirildi.

HEMA ENDÜSTRİ A.Ş. AKADEMİSYENLERİ MİSAFİR ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 13:33:03
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 14:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?