18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Hema AŞ. çalışmalarına inceleme

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Üyesi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş tarafından Amasra B projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.


Hema 1 kuyusunda HEMA Amasra Bölge Müdür Yardımcısı Erol Yamak, Hattat Holding İstanbul Halkla İlişkiler Bölümü Yetkilisi Onur Çağlar Yüksel, Amasra Halkla İlişkiler Bölümü'nden Emre Tursun, Ömer Ak, Banu Kaya ve teknik heyet tarafından bilgiler alan AK Parti Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç gezi ve inceleme sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük maden projesinin HEMA Endüstri A.Ş. tarafından Bartın'da sürdürüldüğünü belirtti. HEMA' nın hem Bartın hem de Batı Karadeniz Bölgesi için önemli bir yatırım gerçekleştirdiğini vurgulayan Tunç, "Ülkemizin büyük bir enerji açığı olduğunu ve bu açığını enerji ithal ederek gidermeye çalıştığını son yıllarda AK Parti hükümeti hidroelektrik, rüzgar, dalga, termik ve nükleer santral projeleri ile bu konuda önemli işlere imza attık. Yeraltı kaynaklarımızı değerlendirmeliyiz. Bugüne kadar ihmal edilmiş olan yeraltı kaynaklarımız konusunda hükümetimiz tarafından ciddi adımlar atılmıştır. Hidroelektrik ve rüzgar santrallerinin yanı sıra ilimizde kömüre dayalı yeraltı kaynaklarımızda ekonomiye kazandırılacaktır. Hema Endüstri A.Ş tarafından devam eden çalışmaları yerinde inceledik.

Bugün itibari ile HEMA1, HEMA 2 ve HEMA 3 kuyularında 455 metre ilerleme sağlanması bizleri sevindirmiştir. Aynı zamanda şirketin Arıt beldesi Uma mevkiinde 3 bin metre derinlikte petrol, doğalgaz arama faaliyetine başlaması ilimizin yer altı zenginliklerinin ülke ekonomisine kazandırılması bölgemizin turizm ve sanayisinden sonra kömür, petrol, doğalgaz ve enerji üretir hale gelmesi ile bölgemizde iş alanları ve istihdamının artmasına da yardımcı olacaktır. Bugün HEMA' da 800 yöre insanımız istihdam ediyor. Tüm projelerin hayata geçmesi ile birlikte 11 Bin kişinin istihdam edeceği projelerin bir an önce hayata geçmesi için bizler, üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.Yeter ki, Bartın ve Bartın halkı kazansın" dedi.
TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, Amasra da yeraltında bulunan kömür analizlerini gördüklerini, Dünyanın en temiz kömürü linyitlerde yüzde 6 'ya yükselen kükürt oranının Bartın kömürlerinde binde 4 olduğunu, son teknoloji ile yakıldığında çevreye hiçbir zararı olmayan taşkömürünün kül oranının da çok düşük olduğunu belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?