18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

HEMA Bartın için büyük şans

HEMA Endüstri A.Ş.'nin inşaat malzemelerini tedarik eden Pelenkoğlu Hazır Beton şirketinin sahibi Uğur Pelenkoğlu, HEMA Endüstri A.Ş.'nin Batı Karadeniz Bölgesi'ne yatırım yapmasını, Bartın için büyük bir şans olarak değerlendirdi.


Pelenkoğlu Hazır Beton'un sahibi Uğur Pelenkoğlu, HEMA Endüstri'nin Bartın'a yaptığı yatırımların birçok alanda faydasını her geçen gün daha da fazla hissettirdiğini belirtti. Uğur Pelenkoğlu, HEMA Endüstri ile uzun zamandan beri çalıştıklarını kaydeden Pelenkoğlu, kuyularda kullanılacak inşaat malzemelerini kendilerinden tedarik ettiklerini belirtti. Uğur Pelenkoğlu, HEMA gibi büyük bir şirketle çalışmak beni de onurlandırıyor. Her şeyden önce bu bölgenin insanı olarak, bölgemize yapılan büyük yatırımlar beni heyecanlandırıyor. Bartın'ın geleceği bu yatırımlara bağlı. HEMA Endüstri'nin Bartın'a gelmesi birçok açıdan bölgemiz için büyük bir şanstır. Öncelikle bu şirket bölgede istihdamı ve ekonomiyi canlandırdı. Şirketin oldukça fazla çalışan sayısı var ve bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da büyük rakamlara ulaşacağından eminim. Bu kişilere sonuçta her ay düzenli maaş ödeniyor ve bunu sonucunda böyle istihdamlar sayesinde ilimize dışarıdan gelen para artıyor. Bunun önemini vurgulamak istiyorum. İlimizde çalışan kişi sayısı arttıkça ekonomide yükseliyor. Kişilerin refah seviyeleri artarak alış veriş olanakları da artıyor. Bundan hem esnaf hem de Bartın halkı kazanç sağlıyor” dedi.


Bartın'a yapılan yatırımlar konusunda Bartın halkını daha destekçi davranmaya davet eden Uğur Pelenkoğlu, “Sizlere bir örnek vermek istiyorum. Bir kaç yıl önce ilimize yatırım yapan bir kiremit fabrikası vardı. Bartın halkı bunun önemini o yıllar içerisinde anlamadı. Ama şirket yatırımlarını bölgeden çekince önemini herkes anladı. Çalışanlar işsiz kaldı. Şirketin çalıştığı firmalar gelir kaybetti. Çalışanların esnaftan alışverişi azaldı. Şimdi ise, HEMA Endüstri var. Bartın halkı olarak bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. Yatımlara engel olacağımıza destek olmalıyız. HEMA, Bartın'a geldiği günden bu yana kişilerden kurumlara, küçük esnaftan daha gelişmiş şirketlere kadar tüm çevreye faydasını hissettirdi. Bunun aksini kimse söyleyemez. Bize düşen sonra pişman olmamak için elimizdeki bu fırsatı iyi değerlendirmektir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 11:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?