17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Hema çalışanları Almanya'da

Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş olarak, Amasra B projesi kapsamında sürdürdüğü çalışmalar kapsamında çalışanlarını teknik sistemleri öğrenmek için Almanya'ya eğitime gönderdi.


Hema Endüstri A.Ş.'den yapılan açıklamaya göre, Almanya'dan satın alınan maden makinelerinin kurulum, montaj, bakım ve onarım konularında eğitim almaları için 8 kişilik mühendis, teknik eleman ve işçilerden oluşan kafilenin Almanya'ya eğitime gittiği açıklandı. Hema Amasra Bölge Müdürü Mustafa Altınkaynak, "Amasra B projesi kapsamında sürüdüğümüz 3 kuyuda yeni gelişen maden makine ve teçhizatları bölgede uzman ve eğitimli Bartınlı madenciler ile Batı Karadeniz Enerji Üssü projesi hızla ilerleyecek, bölgede 11 bin kişiye iş, dolaylı olarak 50 Bin kişiye istihdam sağlayarak, Bartın'dan göçü önlemek ilk hedeflerimizin arasındadır. Almanya'da 3 ayrı bölgede yeni yerüstü ve yer altı maden makinelerinin kurulumu, montaj ve bakımı ile uzman ekiplerden eğitim alacak 8 Bartınlı çalışanımız, yeni teknolojiyi yerinde öğrenerek, Amasra'ya kurulum işini yapacaktır. 2 yıl sürecek eğitimlerde tüm madencilerimiz bu teknolojiyi düzenlenecek periyodik eğitimler ile öğrenerek, uzman ekiple beraber montajını yapacaktır. Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş olarak, projelerimizi son teknoloji ve buna bağlı sektörde yetişmiş, kalifiye ve işinde uzman madencileri eğitmek onları daha yararlı hale getirmekte, şirketimizin en önemli hedefidir" dedi.


Hema Amasra Bölge Müdürü Yardımcısı Erol Yamak ise, "Amasra'da bulunan 3 kuyumuz için satın alınan tesislerinin bakım, onarım, montaj ve demontajı için uygulamada bulunacak ilk 8 kişilik kafilemiz Eylül ayına kadar bu yeni teknolojileri öğrenecek ve bu tip eğitim ve uygulamalı eğitimlerimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Eğitime giden ilk 8 kişilik kafilemizle Amasra'ya döndüklerinde edindikleri deneyimlerinden yararlanarak, madencilik sektörüne Bartın'da ve Türkiye'de büyük katkılar sağlanacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 10:37:08
Güncelleme :13 Haziran 2008 Cuma 11:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?