17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

HEMA esnafın yüzünü güldürüyor

Hattat Holding HEMA Endüstri A.Ş. Batı Karadeniz Enerji Üssü Projesi kapsamında yaptığı yatırımlarla yöredeki istihdamı sağlarken diğer yönden de Bartın ekonomisine katkı sağlayarak, esnafının yüzünü güldürüyor.


HEMA Endüstri A.Ş.'nin Bartın'a yaptığı yatırımlar tüm hızıyla devam ederken, şirketin tüm ihtiyaçlarını Bartın esnafından karşılaması sayesinde esnafa yeni gelir kaynakları açılıyor. Yaptığı yatırımlar sayesinde Bartın halkına yeni iş olanakları sağlayarak birçok aileye gelir kaynağı sağlayan HEMA Endüstri A.Ş. bunun yanında birçok alanda alışverişte bulunduğu esnafında gelirine katkıda bulunarak fayda sağlıyor. HEMA Endüstri'nin yemekten şirketin güvenliğine, çalışanlarının ulaşım ihtiyacından kuyularda kullanılan demir çimento, hazır beton gibi inşaat malzemelerine, işçilerinin çalışma kıyafetlerinden gelen misafirlerinin konaklamalarına, araçların akaryakıtından kırtasiye masraflarına, mobilya sektöründen temizlik malzemelerine, yedek parça ihtiyacından elektrik malzemelerine tüm ihtiyaçlarını bölge esnafından karşılaması sayesinde Bartın ekonomisinin güçlenmesini sağlıyor.
Bartın'da ilk defa böylesine büyük bir şirketin yatırım yapmasının faydalarını gördüğünü belirten Bartınlı esnaf Mehmet Ergün, iki buçuk yıldır HEMA Endüstri A.Ş.'ye temizlik malzemeleri verdiğini belirterek, “Gün içinde iki liralık alışveriş yapacak diye müşteri bekliyorduk. HEMA sayesinde esnaf olmamıza rağmen aylık belirli bir kazancımız olmaya başladı. Bartın az nüfusa sahip bir il ve ekonomik açıdan çok güçlü değiliz. Bu gibi nedenlerle bizim aramızda, gün içinde hiç müşterisi gelmeden dükkanını kapatanlar var. Birçoğumuz yeterli geliri sağlayamadığından dolayı iş yerlerini kapatmamak için önlem olarak önce çalışanlarını işten çıkarıyordu. Birçok kişi bu nedenle işsiz kalıyordu. Şimdi ise çalışanlarımıza maaşlarını ödeyebiliyoruz. HEMA gibi şirketlerin yatırım amacıyla Bartın'a gelmesinin sayesinde dolaylı olarak bizlerde faydalarını görüyoruz” diyerek şirketin kendilerine sağladıkları yararları ifade etti.
HEMA Endüstri A.Ş.'nin Bartın'a sağladığı faydaların ilerleyen günlerde daha da artacağına inandıklarını belirten Ergün, gerek HEMA Endüstri'nin gerekse başka büyük şirketlerin Bartın'a yapacakları her türlü yatırımı desteklediklerini belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 20:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?