17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Hema esnafın yüzünü güldürüyor

Türkiye'nin en büyük maden projesinde emin adımlarla ilerleyen Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş, Bartın ve ilçesi Amasra'da, ekonomiye kazandırdıkları katma değer ile esnafın ve halkın takdirini kazanıyor.


Hema Endüstri A.Ş.'nin 600'ü aşkın çalışanının yemek ihtiyacını karşılayan Amasra Sofrası Lokanta işletmecisi İbrahim Arslan, Amasra ilçesinde Hema'nın yatırımlarının başlaması ile birlikte ilçede her mevsim hareketlilik yaşandığını belirtti. Arslan, “Turizm sezonunun çok kısa olması nedeniyle kış mevsiminde Amasra'da durgun günler yaşanıyordu. Hema'nın çalışmaları hızlanması, bu yörenin gençlerine iş imkanı sunması ile birlikte ilçemizdeki hareketlilik her geçen gün artmaktadır” dedi.


Hema sayesinde turizm sezonu sonrası bile büyük kazanç elde etmeye başladıklarını belirten Arslan, “Hema'da 800'e yakın çalışan, ekonomiye ve biz esnaflara büyük katkılar sağlıyor. Daha önce Amasra'da küçük esnaf siftah yapamadan kepenk kapatırken, bugün lokantacısı, berberi, konfeksiyoncusu, ayakkabıcısı gibi birçok sektör Hema sayesinde turizm sezonu sonrası bile büyük kazanç elde etmeye başladı. Bugün benim işletmemde sadece Hema'nın yemek ihtiyacını karşılamak için 10 personel daha çalışmaya başladı. Amasra yaz turizmden nüfusunun 6 katı yerli ve yabancı turist ağılarken sektörde bu imkanlardan çok az sayıda esnaf yararlanır iken, Hema ile bu rakam her geçen gün, daha önceki yıllara göre artış gösteriyor. İlçemiz önceki yıllarda Turizm ve Kültür Merkezi'yken, Hema Endüstri ile “Enerji Üssü” haline gelmesi, yeraltı zenginliklerinin ülke ekonomisine kazandırılması ile birlikte “Turizm, Kültür ve Enerji Merkezi” olan yöremiz artık, göç veren değil, göç alan bir merkez haline gelmesi biz Amasralı ve Bartınlı esnafları memnun etmektedir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 11:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?