18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Hema ikna turunda

Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş Amasra Halkla İlişkiler Bölümü görevlileri, Ulus İlçesi Aşağı Çerçi Köyü Güzelleştirme Derneği (AÇGD) yöneticilerini ziyaret etti.

Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş. Amasra Halkla İlişkiler Bölümü görevlileri Emre Tursun, Ömer Ak ve Banu Kaya, Ulus'ta 2 yıl önce Avrupa Birliği tarafından sağlanan 54 bin Euro hibe ile kurulan Aşağıçerçi Köyü Güzelleştirme Derneği (AÇGD) Başkanı Galip Arslan'ı ziyaret etti.

Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş'nin, "Batı Karadeniz Enerji Üssü" projeleri hakkında bilgiler veren Emre Tursun, petrol, doğalgaz, metan gazı, kömür ve enerji santrali çalışmaları hakkında Galip Arslan'ı bilgilendirdi.

Tursun, "8 metre çapında bin metre derinliğe sahip kuyuların açıldığında Amasra B projesinde bulunan 500 milyon ton kömürü ülke ekonomisine kazandırmak ve ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtarmak en büyük hedefimiz. Türkiye bugün 21 milyon ton kömürü ithal ederek, 3 milyar doları aşkın döviz yurtdışına gitmektedir. Aynı zamanda Türkiye yılda 210 milyar KWS elektrik ihtiyacının dışa bağımlı olduğumuz doğalgaz ve kömürü Rusya, Güney Afrika ve Kolombiya gibi ülkelerden ithal ediyor. Artık ülkemizin yüzde yüz çevreye ve insan yaşamına saygılı enerji santralleri ile enerji açığını gidermelidir" dedi.

Ziyarette açıklamalarda bulunan AÇDG Başkanı Galip Arslan, "Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinin mutlaka ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Ülkemiz doğalgazı, petrolü ve elektriğin yüzde 80'e yakınını dış ülkelerden ithal etmektedir. Bugün elektriğimiz olmasa hayatımız felç olur. Enerji santrallerinin günümüzde iyi örnekleri bulunuyor. Önemli olan çevreye, doğaya ve insan yaşamına zarar vermeden, kendi enerjimizi kendimiz üretmektir. Türkiye'nin artık enerjide başka ülkelere olan bağımlığının ortadan kalkması gerekir. Bence ikisi de kazansın. Hem temiz bir çevre, hem de temiz bir çevrede enerji üretmek günümüzde mümkün.

Hema, Türkiye'nin en büyük maden projesini hayata geçirmesi biz yöre halkını ve sivil toplum örgütlerini sevindirmektedir. Hema ile erkekler madenciliği öğrenirken, Derneğimiz ise sizin yetiştirdiğiniz madencilerinin eşlerine, tarlalarında yetiştikleri ürünleri, örgütlenerek, toplayan, işleyen, fuarda tanıtarak herkese kendi bilgi ve becerisini öğretme imkanı bulacaktır. Bundan sonra kadınlarımız kendisi üreten, pazarlayan, eşinden hiçbir ekonomik güç almadan kendi bilgi ve becerisi ile ekonomik özgürlüğüne ve öz güvenine kavuşmuş olacaktır. Sonuç olarak, her iki projede hayata geçtiğinde Bartın kazanacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 14:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?