17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Hema işsizlik sorununu belirledi

HEMA İŞSİZLİK SORUNUNU BELİRLEDİ

Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, Bartın sürekli göç veren ve işsizliğin yoğun olarak hissedildiği illerin maalesef başında yer alıyor ve bu tip bölgelerde yatırımların büyük bir kazanç olduğunu ve Bartın'da işsizliğin tek çaresinin yatırımlar olduğunu vurguladı.

Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, işsizliğin sorunlarını belirlediklerini ifade etti. Bartın'da yaşanan göç probleminin, işsizliğin ve buna bağlı olarak gelişen ekonomik sorunlarının tek nedeninin Hattat Holding'in enerji alanında gerçekleştirdiği gibi büyük yatırımların artmasına dayalı olduğunu belirten Tolga Tonguç, "Bartın'a büyük oranda işsizlik söz konusu. Bu Bartın'ın gelişmesini ve ekonomik anlamda büyümesini de engelleyen bir faktördür. Hattat Holding olarak Bartın'a yapmış olduğumuz enerji yatırımlarında en büyük hedefimiz arasında böylesine güzide bir ilin işsizlik sorununu da çözebilmek geliyor. Şu anda Hattat Holding Enerji Grubu olarak yapmış olduğumuz yatırımlarda enerji alanında büyük projelere imza atarken bir taraftan da yerel anlamda istihdam sağlayacağımız bir gerçektir. Hedeflerimize ulaşabilmemiz adına enerji yatırımlarımızda, çalışmalar devam ettikçe ve ilerledikçe işe alımları gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımlar tamamlandığında biz biliyoruz ki Bartın'daki işsizlik sorunu büyük ölçüde aşılmış ve Bartın ekonomisi büyük bir ivme kazanmış olacaktır" dedi.

Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, yatırımlarına inanmayanların olduğunu, ancak yaptıkları yatırımların tamamlanmasının ardından imkansız olmadığının görüleceğini ve tek korkularının önyargı ve bilgisizlik sebebi ile bu büyük yatırımları Bartın halkının kaçırması olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 18:25:02
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 23:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FEHMİ ÖZÖREN IP: 85.99.239.xxx Tarih : 10.04.2010 10:07:40

SAYIN TONGUÇ BARTININ İŞSİZLİK SORUNU VARDI AMA ŞİMDİ YOK. HERKES GURBETTE BİR İŞİN UCUNDAN TUTMUŞ VE ÇALIŞIYOR. ÖRNEĞİN Bİ Z YAŞLARI 40 İLE 25 ARASINDA OLAN ARITIN BİR KÖYÜNDEN OLAN BEŞ KARDEŞİZ.HİÇ BİRİMİZ KÖYDE DEĞİLİZ .VE HEPİMİZDE KENDİ BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKIYORUZ. BIRAKIN SANTRALİ FALAN BENİM BABA TOPRAKLARIMA ZARAR VEREMEZSİNİZ. BİZİM ÇOCUKLARIMIZ ORALARDA BABASININ VE ATALARININ HATIRALARINI MERAK EDİP GEZİP GÖRMEK İSTİYOR . BURALARA İNSAN VE ÇEVREDEKİ CANLILARI YOK SAYIP SANTRAL KURMAK GİBİ BİR HAKKI SİZE KİM VERİYORSA, HESABINI DA ÖNCE ALLAH'A VE SEÇİMDE DE BU MİLLETE VERİR. SAYGILARIMLA.