17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Hema ve Amasra B tartışması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Himi Güler'in Bartın'a gelişi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Tunç, Enerji Bakanının Hema Şirketinin Amasra B sahasındaki çalışmalarını denetlemek için Bartın'a geldiğini belirtti.


AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Enerji Bakanı Hilmi Güler'in Amasra B Bölgesinde Hema'ya ait sahalarda inceleme yapmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Sayın Bakanımız, Hema Şirketinin yaptığı çalışmaları yerinde görmek ve gerekli denetimleri yapmak amacıyla Amasra'ya helikopterle gelmiş ve incelemelerini yaptıktan sonra ayrılmıştır" dedi.


Milletvekili Tunç, Bakanın gelişinin kamuoyuna yanlış aktarıldığını belirterek, Hema'nın çalışmalarının yakından takip edilmesi ve bu firmanın sözleşme şartlarına uyması konusunda uyarılması yönünde bizzat kendisinin Bakandan talepte bulunduğunu, Bakanın bu ziyaretinin "Bakan Hema yanlısı" şeklinde yorumlamanın son derece yanlış olduğunu, bu ziyaretin Bartın'ın menfaati için gerçekleştirildiğini söyledi. Bakanın ziyaretinin tamamen resmi program dışında gerçekleştiğini belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Hema Şirketi tarafından basına sızdırılan haberlerin ve Bakana atfen söylendiği iddia edilen sözlerin Bakana ait olmadığını belirtirim. Hema Şirketinin rödovans sözleşmesinin şartlarını yerine getirmesi için çalışması ve bir an önce kömür çıkarmasını istiyoruz. Hema'nın Bakanımızın denetim amacıyla yaptığı ziyareti çarpıtarak vermesi de doğru değildir. Bu tür davranışlar şirketin de lehine olmaz. Şirket asli işlerini bir an önce bitirerek Bartın halkının güvenini kazanmalıdır" dedi.


Termik santral tartışmalarına da değinen AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ı ve Amasra'yı kirletecek bir faaliyete kesinlikle izin vermeyeceklerini, ÇED sürecinin devam ettiğini, ülkenin enerji ihtiyacını giderirken, Bartın'ın istihdam sorununu çözerken, Amasra'nın kömürünü değerlendirirken, çevreye karşı duyarlı olacaklarını söyledi

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 17:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?