17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

HEMA ziyaretlerine devam ediyor

Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş Amasra Halkla ilişkiler Departmanı görevlileri Emre Tursun, Ömer Ak ve Banu Kaya, Kocareis köyü muhtarı Sezai Cansever'i ziyaret etti.
Ziyarette Hattat Holding ve Hema Endüstri A.Ş' nin Çerkezköy, İstanbul - Maslak, Zonguldak - Ereğli Kandilli Kömür İşletmeleri ve Amasra B projeleri hakkında bilgiler veren Emre Tursun, Türkiye'nin en büyük maden projesinin Bartın'a ve bölgeye sağlayacağı istihdam olanakları ile bölgenin Enerji Üssü haline geleceğini belirtti.

Tursun, Bartın'ın turizm, tarım, hayvancılık, sanayi ve enerji üssü haline gelmesi ile birlikte hızla kalkınacağı ve insan göçünün duracağını belirtti. Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş tarafından sürdürülen petrol, doğalgaz, metan gazı, kömür ve enerji santralleri ile 11 Bin kişinin istihdam edeceğini ve Bartın'ın artık göç veren değil, göç alan bir il haline geleceği belirten Tursun, "Bartın'da ilerleyen zamanda Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş 3.1 milyar Euro'luk yatırımları ile kişi başına düşen gelirin artmasında, Hattat Holding büyük katkı sağlayacak" dedi.


Esnaf olduğunu dile getiren Sezai Cansever, son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle esnafın siftah yapmadan dükkan kapattığına ve her geçen gün Bartın ekonomisinin kötüye gittiğini belirtti. Cansever, "Bartın'da ne kadar çok yatırım olursa, ekonomimiz bir o kadar daha artar. Bartın, son zamanlarda büyük göç vermektedir. Köylerimizde genç nüfus büyük illere gitmektedir.

Köylerimiz artık boşalmakta ve tarım ve hayvancılık ise her geçen yıllarda azalmaktadır. Bu bölgeye sanayi ve ticaret alanlarında yatırımlar yapıladığı takdirde, esnafları ve halkımızı zor günler bekliyor. Bu nedenle, Bartın'a yatırım yapan veya yapacak Hattat Holding gibi büyük şirketlere ilimizin ihtiyacı var. Artık bölgemize yatırım yapacak Türk sanayicilerine ve iş adamlarına halkımızın daha çok sahip çıkması gerekiyor" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 18:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?