17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Hema'dan çevrecilere tepki

HEMA YÖNETİCİLERİNDEN ÇEVRECİLERE TEPKİ

Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, termik santral bilgilendirme toplantısında yatırımcıların üzerine yürünmesine tepki gösterdi.

Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, dünyada kendini kanıtlamış 21 ülkede 45 elektrik santrali bulunan dev INTERNATIONAL POWER firmasının, nasıl istihdam oluşturacağını ve son teknolojiyle kurulacak olan santral projelerini anlatmaya başlamadan konuşmasının engellendiğini söyledi.

Tonguç, "Ülkemize böyle büyük bir yatırımın, binlerce insana ekmek verecek olan bu yatırıma nasıl olurda engellenmek istenir insanın aklı fikri almıyor. Arkadaşlar yatırımcı kolay bulunmuyor, herkese söylüyorum şu an yatırım yapılacak olsa çevreci arkadaşlardan kaç yatırımcı çıkar inanın çok merak ediyorum. Bu yatırımı engelleyerek bize 'arkadaş bu yatırımı yapmayın, bizi işe almayın' diyorlar. Üstüne üstlük İngiliz firmanın üzerine yürüyorlar ve konuşmasına izin vermiyorlar. Sizlere soruyorum yaptığımız yatırımın neresi kötü? Bu yatırım yeraltı zenginliğini yeryüzüne çıkartıyor ülkenin enerji ihtiyacını gideriyor, bu kötü bir şey mi? Yurt dışına trilyonlarca lira çıkartmak yerine, dış sermayeyi getirip Türkiye'ye yatırım yaptırıyoruz. Bu kötü bir şey mi? Ülkenin yüzde 80 yurt dışına olan bağımlılığını azaltmak için yeraltı zenginliklerimizi yeryüzüne çıkartmak ve bunu enerjiye çevirmek için canla, başla çalışıyoruz. Bu kötü bir şey mi? Köylerde merkezlerde binlerce insana iş veriyoruz, ekmek veriyoruz. Bu kötü bir şey mi? Bartın'ı kalkındırıyoruz, bununla birlikte Ülkeyi kalkındırıyoruz. Bu kötü bir şey mi?" dedi.

Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, "Aklı başında ve eğitim almış olan insanların bu yatırımın getirilerine kötü diyeceklerine asla ve asla inanmıyorum. Dünya büyüyor, Dünya globalleşiyor ve bu dünyada Türkiye'nin yönetimde kalmasını ayrıca ülkemizi bu yarışta tutmak istiyorsak, yeraltı zenginliklerimizi kullanarak, üretmemiz şarttır. Öncül şart budur. Lütfen burada Ülkesinin kalkınmasını isteyen, işsizliğe son veren bu yatırıma sağduyulu insanların sahip çıkmasını kalpten istiyorum. Herkesin içi müsterih olsun. Kurulması planlanan santralde en son teknoloji kullanılacak, çevreye duyarlı olacak, hiçbir şekilde doğaya ve insan sağlığına zararı olmayacaktır. Çünkü en başında buna biz müsaade etmeyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 18:39:03
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 19:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?