17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

HEMA'dan kavşak suyu açıklaması

Hattat Holding tarafından Bartın'da kavşak suyu ile ilgili olarak basın açıklaması düzenlendi.

Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, şirketlerinin kavşak suyuna zarar vermediğinin raporlarla ispatlandığını belirtti.
Hattat Holding tarafından kavşak suyuna zarar verilmediği konusunda açıklanan raporlar değerlendirildi.

Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, “1960-2000 yılları arasında 134 sondaj yapıldı. Bu süre içerisinde kavşak suyu kaybolmadı. Şimdi aynı sondajlardan Hema 30 adet yaptı. Kavşak suyu yok oldu diye senaryolar üretiliyor. 40 yıl boyunca nasıl kaybolmadı ise yine kaybolmayacaktır. Herkesin içi müsterih olsun biz Türkiye'mizin yer altı zenginliklerini yer üstüne çıkarıp ekonomimize pozitif katkı sağlayacağız, yüzlerce mühendis, binlerce işçi alımı yapacağız, dış ülkelere olan bağımlılığımızı bırakıp kendi enerjimizi kendi hammaddelerimizle üreteceğiz. Bartın İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu yeni bir inceleme daha yaparak, HEMA Endüstri'nin yaptığı çalışmaların kavşak suyunun kirlenmesine yada kaybolma riskinin oluşmasına yönelik bir tehlike oluşturmadığını tespit etti. Alınan karar bizi bir kez daha haklı çıkarttı. Biz çalışmalarımızı büyük bir titizlik içerisinde yürütüyoruz. Bartın halkının içi rahat olsun. Kavşak suyunun Bartın halkı için öneminin farkındayız ve şu zamana kadar kavşak suyunun kirlenmesine yada kaybolmasına sebep olma gibi herhangi bir çalışmanın içinde bulunmadık ve bulunmayacağız. Bütün çalışmalarımız devletin bu konuda en uzman kurumlarınca şimdiye dek defalarca incelendi. Yapılan her incelemenin sonucunda çalışmalarımızın kavşak suyuna herhangi bir zararı olmadığı kanıtlandı. Bu konuda kimlerin aklında soru işareti varsa belgelerle yanıt vermeye hazırız” dedi.


Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, bundan sonra yapılacak çalışmaların da daha önce olduğu gibi kavşak suyuna zarar vermeyeceğini belirterek, Kavşak Suyu'na şirketin her zaman sahip çıktığını ve çıkmaya devam edeceğini belirterek, Amasra B projesinde sürdürülen çalışmaların insan yaşamına, doğaya ve kültürel değerlerine asla zarar vermeyeceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 19:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?