17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

HEMA'dan kavşak suyu açıklaması

Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş. şirket çalışmaları sonucu kavşak suyunda azalma olduğu yönünde kamuoyunda çıkan spekülasyonlara, Bartın Belediye Başkanlığı'nın ardından açıklamada bulundu. Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Grubu Başkanı Şerafettin Yılmaz, şirket çalışmalarının kavşak suyuna etkisi olmadığını ifade etti.


Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Grubu Başkanı Şerafettin Yılmaz, kamuoyunda çıkan spekülasyonlara açıklık getirdi. Şerafettin Yılmaz, Bartın Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile Hema Endüstri A.Ş.'nin çalışmalarının kavşak suyunun azalmasında bir etkisi olmadığını belirterek, "Bize karşı yapılan suçlamalar Kazpınarı mevkiinde yapmış olduğumuz kuyu açma çalışmaları esnasında, açılan kuyuya kavşak suyu dolduğu ve bu dolan suların pompalarla açık alana basılarak kavşak suyunun azalmasına sebep olmamız yönünde idi. Bu rapordan da anlayacağımız üzere, Kazpınarı mevkiinde yapmış olduğumuz çalışmaların kavşak suyunu azaltma gibi bir durumunun söz konusu olmadığını görmekteyiz. Şuna dikkati çekmek istiyorum ki bu rapor bazı kesimlerin yaptığı gibi ezbere bilgilerle yapılmış bir açıklama değildir. Bartın Belediye'sinden gerekli kişiler geldiler, incelemelerini gerçekleştirdiler, denetimlerini yaptılar. Bu incelemeler sonucunda hazırlanan açıklamada kuyu çalışmalarımızın kavşak suyuna hiçbir yönde etkisi olmadığı doğrulanmış oldu. Her zaman dediğimiz gibi bizim Hema Endüstri A.Ş. olarak bu konuda içimiz rahat, kim bize karşı bir suçlama yaparsa biz onlara belgelerle yanıt vermeye hazırız. Biz ülke çıkarları için çalışan büyük bir şirketiz. Artık Bartın halkı bunu anlamalı, yalan beyanlarla insanları aldatanlara, milletçe gelişmemize engel olmaya çalışanlara prim vermemeli ve basın mensuplarımız da verilen beyanların doğruluğunu araştırmalıdır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.


Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Grubu Başkanı Şerafettin Yılmaz, ayrıca kavşak suyunun azalmasına Hema Endüstri A.Ş.' nin çalışmalarının değil, küresel ısınmanın ve kent nüfusunun artması sonucunda artan su tüketiminin sebep olduğunu belirterek, "Bartın Belediyesi tarafından yapılan incelemelerde 102 metreden toprak örnekleri alınmıştır. Alınan toprak örneklerinin kuru çıkması sonucunda çalışmalar esnasında iddia edildiği gibi dışarıya su basılması gibi bir durumun söz konusu olmadığı kanıtlanmıştır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?