17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

HEMA'dan santral bilgilendirmesi

HEMA, HALKI TERMİK SANTRAL KONUSUNDA BİLGİLENDİRİYOR

Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş. Amasra'da bulunan sosyal tesislerinde kurmayı düşündükleri enerji santrali konusunda Bartın halkını bilgilendirmeye devam ediyor.

Kurulması düşünülen elektrik santrali ile ilgili olarak yapılan yanlış yorumlara mahal vermemek, Bartın halkının kafasında oluşturulan bilgi kirliliğinin giderilmesi amaçlanan bilgilendirme toplantısına katılan Türkiye Taşkömürü Kurumu eski Genel Müdürü Zekai Akçan, bilgilendirmelerin herkese açık olduğunu belirtti. Toplantıda sunumu gerçekleştiren Hattat Holding İstanbul Kurumsal İletişim yetkilisi Onur Çağlar Yüksel, "Bizim kapımız herkese açık biz olumsuz yorumlara değil yanlış yorumlara, yanlış bilgilendirmelere karşıyız. Yatırımlarımız ortada, kuyularımız ortada isteyen herkese kuyularımız açık" dedi.

"SOĞUTMA KULELERİNİ FOTO MONTAJ YAPIP KARARTIYORLAR"

Hattat Holding İstanbul Kurumsal İletişim yetkilisi Onur Yüksel Çağlar, "Bazı yerlerde görüyoruz insanların yanlış bilgilendirildiği apaçık ortada. 'Koca koca bacalar' diye tabir ettikleri kuleler aslında soğutma kuleleridir. Kesinlikle Amasra'da bu tür bir yapı yapılmayacaktır. Bu tamamen insanları kandırmaya yöneliktir. Bilgisayar üzerinde foto montaj tekniği kullanılarak karartmalar yapılmakta ve insanlar korkutulmaya çalışılmaktadır. Lütfen sizlerde araştırın, sizleri aldatmalarına müsaade etmeyin bunlar soğutma kuleleridir ve bu yatırımda böyle bir kule kesinlikle olmayacaktır" dedi.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILANLAR MEMNUN

Bilgilendirme toplantısında detaylı bilgiler alan katılımcılar, kafalarında oluşan birçok soru işaretine yanıt bulduklarını ve toplantıdan oldukça memnun kaldıklarını belirtti. Bilgilendirme toplantısının ardından katılımcılardan altı kişi Hema Endüstri A.Ş.'nin Türkiye'de bir ilk olarak açtığı 8 metre çapında olan şu anda eksi ( - ) 640 metre derinliğinde açmış olduğu Gömü Hema 1 kuyusuna inerek yatırımları yerinde gördüler. Yapılan yatırımları gözleriyle gördüklerinde çok etkilendiklerini ve bu yatırımın Bartın'da gerçekleşmesinden büyük mutluk duyduklarını, Bartın ekonomisine katacağı canlılığı hayal bile edemediklerini, ithal kömür safsatalarının tamamen akıllarından silindiğini belirtti. Kuyuya inen vatandaşlar, "Allah bu yatırımı memleketimize yapanlardan razı olsun, gençlerimiz bir işe kavuşacaklar" dedi.

HEMA, HALKI TERMİK SANTRAL KONUSUNDA BİLGİLENDİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 12:32:03
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 13:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?