17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Her mahallenin 1 polisi olacak

Bartın Emniyet Müdürü Mesut İnce, Bartın Emniyet Müdürlüğü tarafından Toplum Destekli Polis hizmetleri doğrultusunda her mahallenin 1 polisi olacağını ve Bartın'da oluşan küçük suç yapılanlaşmalarının operasyon ve takipler sonucu sona erdirileceğini belirtti.

Türk Polis Teşkilatının 163. Kuruluş yılı kutlama etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren Bartın Emniyet Müdürü Mesut İnce, her mahallede 1 polis olacağını ve toplum destekli polis hizmetlerine önem verdiklerini ifade etti.

Kanunlardan alınan yetki ve sorumlulukların bilincinde, halkının hizmetinde, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin önemli bir kurum olduklarını belirten Emniyet Müdürü İnce, "Görevlerimizi bu anlayış içerisinde kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve basın mensuplarıyla uyumlu bir şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz. Güvenlik gücünün kavramının, güvenlik hizmetine dönüştüğü, bu vesile ile toplumun yeterli desteği alınmadan bu hizmetin istenilen düzeyde sağlanamayacağı artık bilinen bir gerçektir. Bu anlamda Batı Karadeniz Bölgesinde toplum destekli polisliğin pilot bölgesi olarak seçilen Bartın, 1 Nisan tarihinden itibaren toplum destekli polis birimi kurularak faaliyete geçmiştir. Bu uygulama ile genel kolluk hizmetlerinin yanında artık her mahallenin bir polisi olacak ve bu görevlilerimiz mahallenin birer ferdi gibi görev yapacaktır" dedi.

"OPERASYON VE TAKİPLERLE SUÇ UNSURLARI YOK EDİLECEK"
Bartın'ın genel sorunları arasında yer alan trafik sorununun çözümü konusunda güven timlerinin yanında bu yıl da trafik hizmetlerinin daha etkin hale getirilmesi için motorlu şahinlerin göreve başladığını belirten Emniyet Müdürü Mesut İnce, suç unsurlarının gelişmemesi için de çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

İnce, "Bartın nüfusuna oranla araç sayısının fazla olması sebebiyle trafikte yaşanan olumsuzlukların asgariye indirilmesinde halkın desteklerini bekliyoruz. Kent yaşamı kurallarına uymayı gerektirir. Bu anlamda Bartın halkının göstereceği hassasiyet kent yaşamının kolaylaştırılmasında önemli katkı sağlayacaktır. Okullarımız sürekli kontrol edilerek, okul ve çevrelerinde meydana gelmesi muhtemel suçların önlenmesi için gerekli her türlü çalışma yapılmaktadır. Bartın'da seyrek de olsa bazı suç yapılanmalarına rastlıyoruz. Yapılan operasyonlar ve ısrarlı takipler sonucu bunlara şimdiye kadar göz açtırmadık ve bundan sonra da açtırmayacağız. Devletimiz ve milletimizin gücü üzerinde başka bir güç olmadığını herkesin bilmesini istiyorum" dedi.

Emniyet Müdürü Mesut İnce, son olarak meslektaşlarına seslenerek, personelin yaptığı başarılı çalışmaların Bartın halkı tarafından takdir gördüğünü ve değişen çağa hızla ayak uydurmak ve hatta önde olmak için var güçleriyle çalışmalarını gerektiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 17:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?