17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Her mahalleye bir işçi

Bartın Belediyesi kent temizliğine özen gösteriyor. Belediye, gece çöp toplama kamyonlarının çalışmasına rağmen gündüz de her mahalleye görevlendirilen temizlik işçileri ile birlikte kent temizliğinin yapılmasını sağlıyor.

Tarihi Kentler Birliği Üyesi olan Bartın Belediyesi, kentin görünümüne ve estetiğe önem veriyor. Halktan gelen talep doğrultusunda Bartın merkezde bulunan mahallelere temizlik işçisi görevlendirildi. Temizlik işçileri her sabah görevli oldukları mahallelere gelerek sokak temizliği yapıyor.

Çöp, kağıt parçaları, plastik şişeler ve ağaçlardan dökülen yaprakların oluşturduğu kirlilik de bu sayede ortadan kaldırılmış oluyor. Temizlik işçilerinin çalışmalarını değerlendiren mahalleli, "Bu uygulama yerinde ve güzel bir uygulama. Çöplerin sadece gece yarısı toplanması çöp yığınlarının oluşmasına neden oluyordu. Şimdi işler yoluna girdi. Temizlik işçileri gündüz de çalışarak çöp topluyor, bu sayede hijyen ve temizlik de sağlanmış oluyor" dedi.

Mahallelerde çalışan temizlik görevlileri ayrıca gördükleri şüpheli paket ve çantaları emniyet yetkililerine bildiriyor. Ayrıca işçiler, mahallelerde yaşanan su sıkıntısı, yol sıkıntısı ve diğer sıkıntıları da belediyenin çeşitli kademelerine aktararak koordinasyonun sağlanmasına yardımcı oluyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2011 Çarşamba 14:19:07
Güncelleme :26 Kasım 2011 Cumartesi 23:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?