22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Heyelan kabusu bitecek

Bartın'da geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışlarla birlikte heyelan tehlikesinin oluştuğu Bartın Limanı'nın olduğu bölgede incelemeler yapıldı. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, limandaki tehlikeyi ortadan kaldırmak için gereken çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde 21-25 Mayıs 1998 tarihindeki aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen taşkın sebebiyle oluşan zararın giderilmesi ve ileride benzeri zararların oluşmaması gayesiyle başlatılan Türkiye Acil Sel ve Deprem İyileştirme (TEFER) projesi çalışmalarında yarım bırakılan çalışmaların olduğu bölgede heyelan meydana geldi. Bartın Limanı'nın olduğu Boğaz mevkiinde meydana gelen heyelan sonrasında AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç açıklamalarda bulundu.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Irmağı'nın denize çıkış ağzında meydana gelen ve basına yansıyan haberlerle ilgili bir açıklama yaparak, konuyla ilgilendiklerini ve tehlikenin ortadan kaldırılması için çalıştıklarını söyledi. Yağışlar sonucunda toprağın yumuşaması nedeniyle ırmağa dökülen kaya ve toprak parçaları ve askıda kalan büyük kaya parçasının oluşturduğu tehlikeyi Belediye Başkanı Ahmet Altıntel ve DSİ Şube Müdürü ile birlikte yerinde inceleyen Milletvekili Tunç, "Konu çok önemli. Askıda kalan büyük kaya parçasının kopması durumunda ırmak tıkanabilir. Bu da Bartın için büyük tehlikedir. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüm. Bakan Eroğlu gerekli talimatları vererek, DSİ Bölge Müdürlüğünce görevlendirilen mühendisler 29 Aralık 2008 tarihinde bölgede inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından münferit kaya parçalarının yamaç boyunca aktığı, askıda kalan büyük parçanın ise kireçtaşı bloğu olduğu ve kaldırılması için gerekli çalışmaların başlatılacağı bildirildi" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığı görüşmeler neticesinde askıda kalan kaya parçasının kaldırılması için 2009 Mali yılı yatırım programı ve uygulama planında "Bartın 1 Sol Sahil Kaya Kazısı 2. kısım inşaatı" olarak yatırım programına teklif edildiğini ve 2009'un ilk aylarında ihalenin yapılıp, askıda kalan büyük kaya parçasının kaldırılması çalışmalarının yapılacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 14:29:24
Güncelleme :1 Ocak 2009 Perşembe 14:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?