17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Hükümetten kredi desteği

HÜKÜMETTEN ESNAFA KREDİ DESTEĞİ

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, esnafın 2002 yılında yüzde 47 oranında faiz ile kredi kullanırken, AK Parti iktidarında faiz oranlarının yüzde 5'e kadar düşürüldüğünü ve esnafa kolaylık getirildiğini ifade etti.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, esnaf kredileri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Milletvekili Tunç, "Hükümetimizin son aldığı kararla da esnafın finansman sorununun çözümüne yönelik önemli bir adım attık ve esnafımız sadece yüzde 5 faizle kredi kullanma imkanına kavuştu. Hazine sübvansiyonu ile birlikte esnaf sadece yüzde 5 faiz ödeyecek. Halk Bankası aracılığıyla esnaflarımıza kullandırılan 50 bin lira için 4 yılın sonunda yaklaşık 55 bin lira geri ödeme yapacak. Bu da esnaf için önemli bir avantajdır. 1 Eylül 2010'dan itibaren, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle, esnaf ve sanatkarlarımıza Halk Bankası'nın uygulayacağı faiz oranını, yüzde 13'ten yüzde 10'a çekti. Bu yüzde 10'luk faiz de, yüzde 5'ini Hazine karşılayacak ve esnaf 1 yıla kadar vadeli kredilerde sadece yüzde 5 faiz ödeyecek" dedi.

Uygulanan faiz oranlarının, esnafın 1951 yılından beri gördüğü en düşük faiz oranları olduğunu belirten AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, "AK Partinin iktidara gelmeden önce 2002 yılında MHP-DSP-ANAP Koalisyonunun iktidarda olduğu dönemde Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı ve esnaf yürüyüşler gerçekleştirerek o zamanki hükümeti protesto etmişti. O zamanlar esnafa yüzde 47 oranında faizle kredi verilebiliyordu. Esnafın yazar kasayı Başbakanlığın önüne fırlattığı o günler artık geçmişte kaldı. Artık Türkiye'de esnafın yanında olan ona daima destek olan bir iktidar iş başındadır" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Esnaf ve Sanatkarlara Halk Bankası aracılığı ile verilen finansman desteğinin yanı sıra ayrıca Bartın'da son 1 yıl içerisinde küçük ve orta ölçekli 622 işletmenin KOSGEB kredilerinden yararlandığını belirterek bu kapsamda toplam 23 milyon 771 bin 613 lira finans desteğini Bartın esnaf ve sanayicilerine aktardıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 10:45:01
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 14:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?