18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

İçkili restoranını kapattı

KUTLU DOĞUM'DA İÇKİLİ RESTORANINI KAPATTI

Bartın'da birahane işletmeciliği yapan Mehmet Kaya, Peygamber Efendimizin (SAV) doğum gününde 1 günlüğüne içkili restoranını kapattı.

Bartın'da 26 yıldan bu yanan içkili restoran işletmeciliği yapan Mehmet Kaya, Hz. Muhammed'in (SAV) doğduğu gün olan 20 Nisan'da işyerini kapattı. Peygamberimizin doğumunun sıradan bir hadise olmadığını, O'nun doğduğu sabahın alemin başka bir alem olduğunu ifade eden Kaya, "Peygamberimizin doğum gününe hürmet ve saygı gereği içkili restoranımı 1 günlüğüne kapatma kararı aldım. Her ne kadar içkili işyeri işletsem de bazı olmazsa olmaz hassasiyetlerden ödün vermemeye çalışıyorum. İçkili işyerimi her yıl Ramazan ayı boyunca ve Cuma akşamları da kapatıyorum. Bu yıl ilk kez Kutlu Doğum ayıyla ilgili Peygamber Efendimizin doğum gününe denk gelen 20 Nisan günü de işyerimi kapattım. 20 Nisan günü iş yerimin camına 'Peygamberimizin doğum gününe saygıdan dolayı kapalıyız' şeklinde yazı asarak müşterilerimi bilgilendirdim. Bu kararı verirken Allah'ın rızasını kazanmayı ve Peygambere saygıda bulunmayı düşündüm" dedi.

Peygamberimizin doğum gününe saygıdan dolayı 20 Nisan günü içkili restoranını kapatan restoran işletmecisini bu örnek davranışından dolayı tebrik eden Diyanet Sen Bartın İl Başkanı Metin Sağım, "Peygamberimizin 1440. doğum yıldönümü olan 20 Nisan'da efendimize saygısını ifade ederek içkili işyerini kapatan esnafımızı tebrik ediyorum. İnşallah peygamberimizin şefaatine nail olsun" dedi.

Öte yandan içkili işyerinin camına astığı bilgilendirme yazısıyla peygamberimize saygısından dolayı içkili işyerini kapatan işletme sahibinin örnek davranışını çevre esnafları da takdir etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2011 Çarşamba 15:01:05
Güncelleme :20 Nisan 2011 Çarşamba 15:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?