17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

İki kız kardeşten sanat sergisi

Bartınlı iki kız kardeş Ankara'da Karma Resim ve Heykel Sergisi açtı.


Bartınlı iki kız kardeş Şükran ve Şule Ağartan Şahin'in 4 sanatçı arkadaşı ile birlikte Ankara'da açtığı “Barışa, Doğaya ve Dostluğa Dair” Karma Resim ve Heykel Sergisi büyük ilgi gördü.

Ankara Atakule Vakıfbank Sanat Galerisi'nde açılan karma sergide, Ağartan Şahin kardeşlerin yanı sıra İlknur Şen, Nebahat Güden, Şefika Kantarcı ve Tülin Demir'inde resimleri yer aldı. 21 Ekim'de açılan sergi 02 Kasım tarihine kadar açık kalacak.


Şükran Ağartan Şahin, Bartın'da doğdu. 1976'da Samsun Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü bitirdi. Ankara Üniversitesi'nde (AÜ) resim alanında lisans eğitimini tamamladı. Bugüne kadar 14 kişisel sergi açan, çok sayıda resim sergilerine katılan, yurtiçi, yurtdışı özel ve kurum koleksiyonlarında eserleri yer alan sanatçı, çeşitli amblem yarışmalarında 3 birincilik, 2 ikincilik ve mansiyonlar aldı. Değişik dergi ve gazetelerde alanında yazılar yazan ve kitaplarda resimlemiş olan Şahin, sanat eğitimi konusunda üyesi olduğu SEDER ve GÖRSED adına çocuk ve yetişkinlerle sanatsal etkinliklerde bulundu. Resim çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmekte ve İDV Özel Bilkent İlköğretim Okulu'nda görsel sanatlar eğitimciliğine devam etmektedir. GÖRSED'in 2006 yılı “Yılın Görsel Sanatçılar Ödülü” ne layık görüldü.


Şule Ağartan Şahin, 1976 yılında Samsun Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi. Eskişehir AÜ Resim Bölümü'nde lisansını tamamladı. 20 yıl çeşitli öğretim kurumlarında resim öğretmenliği yaptı. Karma sergilerde resim ve heykel çalışmaları sergilendi. 10 senedir AKM'de Yunis Özden Atölyesi'nde heykel çalışmalarına devam etmekte olup, SEDER üyesidir.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 14:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?