22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

İl başkanından 23 Nisan kutlaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle kutlama mesajı yayımladı.


MHP Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, 23 nisan çocuk Bayramını kutladı. Bilgin, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Kuruluşunun 89.Yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığımız bugünde değerli Bartınlı hemşerilerime ve geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımıza en derin sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. 'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir' İlkesiyle Millet Egemenliğine dayalı bir rejim kurmanın heyecanını ve anlamını 89 yıl sonra bir kez daha yaşamanın kıvancını tadıyoruz. Bilindiği gibi, her milletin tarihinde önemli dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktaları, o milletin tarihinin akışı içerisinde kat ettikleri aşamalara işaret eder. Henüz devletini kurmadan, meclisini açacak kadar milletinin kudretine inanmış büyük dava adamlarının bu kutlu hareketi, aynı zamanda kendi azim ve kararları ile geleceğini kurtarmak isteyen Türk Milleti'nin tarihe karşı muhteşem bir meydan okumasıdır. Bu açıdan, 23 Nisan 1920 tarihi, yalnızca siyasi bir iradenin tecellisi olarak değil, milletimizin kurtuluşu için Amasya'da başlayıp, Sivas'ta şekillenen dayanışma, birlik olma, bir araya gelme ve güçleri birleştirme hedefinde stratejik bir başarısı sayılmalıdır. Bu yönüyle TBMM, yalnızca gücünü büyük Türk Milletinden alan kurumsal bir yapı değildir. O, aynı zamanda Türk Milletinin, bağımsızlık ve hürriyet coşkusunun şekillendiği ve Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir' sözlerinde anlamını bulduğu gibi milli ruhun ifadesidir. Milletimiz, bugün karşımıza çıkan vahim gelişmeler ve ağır sorunların çözümü için de aynı ümit ve beklentilerin karşılanmasını yine Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden beklemektedir. Kuruluşunun 89.yılını kutladığımız TBMM, bugün de demokrasimizin, Milli Devletimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesidir.

Bu güvencenin ve geleceğimizin dayanağı ve en temiz kaynağı ise eşsiz Türk çocuklarıdır. Çocuklarımızı, ülkesini, milletini seven, onlar için çalışıp üreten bireyler olarak yetiştirmek, dünya yüzünde saygın ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onurlu, başı dik vatandaşları kılmak bizlere düşen öncelikli görevdir. 89 yıl önce bu kutsal vatanı ve Meclisi bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, kurucu kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Aziz Türk milletini ve çocuklarımızı bu bayram vesilesi ile kutluyor, tüm Bartınlı hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 15:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?