17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

İl Koordinasyon Kurulu toplandı

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Bartın'da İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Bartın Valisi İsa Küçük başkanlığında toplandı.

İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Kaymakamlar, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Yatırımcı Bölge Müdürleri ve Daire Müdürleri katıldı.

Vali İsa Küçük toplantının açılış konuşmasında, "2011 yılının 1. İl Koordinasyon Kurulu toplantısına hoş geldiniz. Bilindiği üzere, İl Koordinasyon Kurulları yılda 4 defa Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında toplanmaktadır. 2011 yılının 1. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında ilgili Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, 2010 yılının son döneminin ve 2010 yılının toplu değerlendirilmesi, projelerinin gerçekleşme durumları, 2011 yılı yatırım programının görüşülmesi, program kararnamesinin incelenmesi, ilke ve önlemlerin belirlenmesi, il yatırım programının görüşülmesi, il yatırım tekliflerine esas olacak araştırma ve envanter çalışmalarının gözden geçirilmesi, izleme ve koordinasyon çalışmaları değerlendirilecektir. Toplantıya başlamadan önce 2010 yılı itibariyle ilimizde gerçekleştirilen yatırım projeleri hakkında genel bir değerlendirme yapmak istiyorum. İlimizde 2010 yılı içerisinde çalışmaları yapılan yatırım projelerinin sayısı 442'dir. Bu projelerin toplam proje bedeli 569 milyon 866 bin 707 liradır. Bugüne kadar bu projelerden 290 adeti bitirilmiş, 63 projede faaliyetler devam etmektedir. 24 projede ihale aşamasına gelinmiştir. Çalışmaların devam ettiği bu 442 proje için 2010 yılında ilimize tahsis edilen ödenek miktarı 84 milyon 763 bin 12 liradır. Dönem sonu itibariyle bu miktardan 62 milyon 513 bin 928 lira harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleştirme yüzde 73,75 olmuştur. Bu oran mobese ve yat limanı, Ağız ve Diş Sağlığı yatırımının gerçekleştirilememesi gibi nedenlerden dolayı bu seviyelerde gözükmektedir. Önemli olan nakdiden çok fiziki gerçekleşmenin bitirilmesidir. Özellikle Karayolları, Üniversite, DSİ ve İller Bankasına, yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle teşekkür ederim. Bundan sonraki yapacakları çalışmalarda başarı dileklerimle toplantıyı açıyorum" dedi.

İl Koordinasyon Kurulunda Yatırımcı Bölge Müdürleri ve Daire Müdürleri Bartın'daki çalışmaları ve projeleri ile ilgili Kurula bilgiler vererek soruları cevaplandırdı. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı bitiminde Kamu Hizmetlerinin İyileştirilmesi ve Kurumlar İçin Stratejik Eylem Planı (Verilen Hedefler) ile İl İdare Şube Başkanları toplantısı gerçekleşti. Vali İsa Küçük, TOKİ köprüsü yapılması konusunda Bartın Belediyesi ile birlikte çalışmalar yapıldığının müjdesini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 11:42:05
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 14:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?