22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

İlk domuz gribi aşıları yapıldı

BARTIN'DA SAĞLIK PERSONELİNE DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILDI

Bartın'daki sağlık personeline domuz gribi aşısı yapıldı. Bartın Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, vatandaşları domuz gribi aşısı yaptırmaya davet ederken, Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Seyfettin Kalay da, şu ana kadar Bartın'da domuz gribi hastalığına rastlanmadığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından Bartın'daki sağlık personeli için domuz gribi aşısı gönderildi. İlk etapta gönderilen bin 200 doz domuz gribi aşısı sağlık personeline yapılmaya başlandı. Vatandaşları domuz gribi aşısı yaptırmaya davet eden Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, "Bin 200 doz domuz gribi aşısı geldi. Risk altında olan sağlık personeli için geldi. Hacılar için yapılacak. Aşama, aşama yapacağız. Zorlama yok. Aşının en büyük özelliği diğer aşılar gibi bulaş zincirini kırmak. Ne kadar çok vatandaş olursa bu salgının hızı ve hastalık yapma riski azalacaktır" dedi.

DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ DR. SEYFETTİN KALAY: "BARTIN'DA DOMUZ GRİBİ HASTASINA RASTLANMADI"

Sağlık personelinin domuz gribi aşısı olması sırasında açıklamalarda bulunan Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Seyfettin Kalay, Bartın'da domuz gribi hastalığına rastlanılmadığını belirtti. Dr. Kalay, "Bu aşının etkisine inananlar aşı yaptırdık. Zorunluluktan değil. Bu aşılar isteğe bağlı olarak yapılıyor. Sağlık Bakanlığının bu yönde yürüttüğü çalışmalar bilimseldir. Bütün sağlık personeli başta olmaz üzere bu aşıyı yaptırdık. Halkımızın da risk grubunda olanların bu aşıyı yaptırması gerekir. Okullardaki çocuklar önemli, gebeler, kronik hastalıkları olanlar bu aşıya itibar etmelidir. Sağlık personelimiz aşılanması için Göğüs Hastalıklarının acil birimimizde bu işi yapacağız. Onun dışında hastanemize müracaat edenleri tedavilerini yapacağız. Domuz gribinden şüphelendiklerimizin tedavileri de buradaki odalarda yapılacak. Gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Ülkemizde vaka sayısı artıyor. Bununla beraber bu aşı koruculuğu olan bir aşı olacak. Beklendiği kadar risk yaşamalıyız. Kesinleşen vakamız yok. Şu an tedavi gören yok. Ancak bu dönemde Sağlık Bakanlığının çalışmalarıyla yapılan araştırmalarda grip kabul edilen vakaların yüzde 98'inin domuz gribi olduğu düşüncesiyle grip belirtileri görülen kişilerin doktora başvurmaları neticesinde evlerinde istirahatını ve genel temizlik kurallarına uymasını öneriyoruz. Sonuçta şu ana kadar bizde domuz gribi vakası olan yok. Daha önce örnek gönderiliyordu ama şu anda gönderilmiyor. Gönderilenlerden de domuz gribi hastalığı olmadı" dedi.

Bartın'daki sağlık personeli domuz gribi aşısını sırayla yaptırdı.

BARTIN'DA SAĞLIK PERSONELİNE DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILDI
BARTIN'DA SAĞLIK PERSONELİNE DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 16:41:02
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 18:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?