18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

İlköğretim okulunda kan bağışı

Bartın Özel Gülpembe İlköğretim Okulu öğretmen, personel ve velileri tarafından Türk Kızılay'ının başlattığı "1 milyon iyi insan aranıyor" kampanyası kapsamında kan bağışında bulundu.

Bartın Özel Gülpembe İlköğretim Okulu tarafından yapılan açıklamaya göre, öğretmen, veli ve yardımcı personelleri olarak Türk Kızılay'ının başlattığı "1 milyon İyi İnsan Aranıyor" kan bağış kampanyasına destek olmak için gönüllü bağışçı olduğu bildirildi.

Okul Müdürü Veli Arısoy, kampanyaya öğretmen, veli ve yardımcı personelinin yoğun ilgi gösterdiğini, kampanya çerçevesinde Özel Gülpembe İlköğretim Okulunda geleceğin gönüllü kan bağışçısı öğrencilere Türk Kızılay'ı Eğitim Uzmanları tarafından bir sunum gerçekleştirildiğini ifade etti. Gelişmiş ülkelerde gönüllü kan bağışlarının nüfusa oranı yüzde 5'e ulaşırken, Türkiye'de bu oranın halen yüzde 1.5-2 civarında olduğunu belirten Özel Gülpembe İlköğretim Okulu Müdürü Veli Arısoy, "Kızılay tarafından başlatılan '1 milyon iyi insan aranıyor' kampanyasını sosyal sorumluluk projesi olarak gördük, onun için Kızılay'ın uzman eğitimcilerine, öğrencilerimizi bilinçlendirmek seminer verdirdik. Bizlerde öğretmen, veli ve okulumuzda çalışan yardımcı personellerde dahil tüm sağlıklı bireyler olarak gönüllü bağışçı olduk. Kampanyamıza destek olan herkese teşekkür ederim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 09:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?