16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

İmar Müdürlüğü'ne 2229 başvuru

Bartın Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce 2008 yılında 2 bin 229 başvuru değerlendirilerek gerekli işlemler yapıldı.


Belediye Başkanı Ahmet Altıntel yaptığı açıklamada İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yoğun bir çalışma yılı geçirdiğini, Bartın il sınırları ve mücavir alanlarla ilgili her türlü yapılaşmaların takip edilerek, İmar Planı ve Yönetmeliklere aykırı şekilde ruhsatsız yapımına başlanan 15 inşaatın mühürlenip haklarında yasal işlemler yapıldığını, 1 inşaatın ise yıkıldı söyledi. Geçen yıl 303 adet imar durumu talebi incelenerek işlemlerinin tamamlandığını açıklayan Altıntel, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün geçen yılki çalışmalarını açıkladı:


“İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 2008 yılı çalışmaları, 144 adet Yapı Ruhsatı düzenlenerek projeleri onaylanıp ilgililerine verildi. Bartın Belediyesi’nden inşaat ruhsatı alınarak bitirilen toplam 74 adet inşaat için Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlenerek ilgililerine verildi. 54 adet parselasyon, ifraz ve tevhit işlemleri tamamlanıp ilgililerine ulaştırıldı. 2 bin 229 adet Resmi ve Özel başvuru incelenerek gerekli işlem ve yazışmaları yapıldı. Koruma Amaçlı İmar Planı’na uygun olarak düzenlenen projeler ve tevhit talepleri incelenerek plan müellifine ve Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne iletildi. Fen İşleri Müdürlüğü'nün yol ve kanalizasyon çalışmalarında arazide aplikasyon işlemleri yapıldı. Kadastral paftaların gelen her değişiklik bazında işlenmesine devam edildi. Ruhsat dosyalarındaki Zemin Etüt Raporlarının incelenmesi ve sondaj çalışmalarının denetimi yapıldı. İnşaat ruhsatı verilen parsellerde temel, su-basman ve kat kontrolleri yapıldı. Basit tamir izni verilen yapıların yerinde kontrolü ve denetimi düzenli olarak yapıldı. Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce binaların adresleri belirlenerek Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi doğrultusunda Ulusal Adres Veritabanına işlenmesine devam edildi. Belediyemiz mücavir alan sınırları içinde kalan Dallıca Köyü'ndeki TOKİ konutlarının bulunduğu alanda yeni mahalle oluşturulması ve oluşan mahalle ve sokağa isim verilmesi talebi, Belediye Meclisi'nce görüşülerek karara bağlandı. Orduyeri Mahallesi, tapuda 50 pafta, 416 ada, 55 parsel nolu, imar planımıza göre Yeşil Alan'da kalan ve 5. 5 Yıllık İmar Programında Terfi Merkezi yapımı amacıyla kamulaştırılacak alanlar arasında kalan taşınmazın kamulaştırılması işlemleri tamamlandı. Belediyemiz mücavir alan sınırları içinde kalan Dallıca Köyü, tapuda E28c07d pafta, 20, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 43 ve 423 parsel nolu taşınmazlar üzerine Belediyemizce yapılması planlanan Atıksu Arıtma Tesisi sahasının kamulaştırılması ile ilgili çalışmalara başlandı. Kemerköprü Mahallesi, tapuda 8 pafta, 319 ada, 2, 3, 4 ve 5 parsel nolu, Terfi Merkezi Alanı'nda kalan taşınmazların kamulaştırılması ile ilgili çalışmalara başlanıldı. Orduyeri Mahallesi, tapuda 49 pafta, 302 ada, 20 ve 21 parsel nolu, imar planında Belediye Hizmet Alanı'nda kalan Çağlayan Piknik Alanı’nda yapılacak olan düzenleme çalışmalarına ilişkin hazırlanan mimari proje tamamlandı. Karaköy Mahallesi'nde Belediye Hizmet Alanı'nda kalan taşınmaz üzerine yapılacak olan yeni İtfaiye Müdürlüğü Hizmet Binası'na ilişkin hazırlanan mimari proje tamamlandı.”

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 13:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?